Nyheter | 25/07/2018 Liebherr får order om leverans av en kran för tunga laster

OHT:s nya installationsfartyg med en Liebherr Heavy Lift Crane av typ HLC 150000

Enskild bild, webb (403 KB)

Liebherr arbetar tillsammans med det norska företaget OHT, Ulstein Design & Solution BV, DNV-GL samt det kinesiska varvet CMHI, med tillverkning av ett unikt fartyg för tillämpningar inom vindkraft, avveckling och installation av offshore-plattformar och tunga transporter. CMHI, en välkänd tillverkare av offshore-anläggningar och stora fartyg, kommer att bygga det 216,3 meter långa fartyget på sitt varv i Haimen på uppdrag av transportfartygsoperatören OHT. Det patenterade Alfa Lift-konceptet har utvecklats i nära samarbete med företaget Ulstein.

Det nya fartyget från OHT erbjuder dessutom ett toppmodernt installationskoncept som kommer påverka och förändra offshore-marknaden. Liebherr stöder detta med en HLC - företagets nyaste kranserie för tunga laster. HLC 150000 kan lyfta upp till 3 000 ton. Kranen är baserad på den beprövade krankonstruktionen med svänglager, A-bock och fackverksbom, som erbjuder maximal tillförlitlighet och flexibilitet. Tack vare sin robusta design klarar kranen även dynamiska förhållanden och rörelser utomordentligt väl.

Installationsfartyget har en bärförmåga på 48 000 ton och kan sänkas ner under drift, vilket ökar kranens stabilitet. Detta gör att HLC klarar en mängd olika miljöer och möjliggör därmed användning nästan oavsett väder.

Med kombinationen av hög bärförmåga och en över 70 meter lång fackverksbom är kranen idealisk för transport och installation av fundament till vindkraftsparker på öppet hav. Den lämpar sig också för detta användningsområde tack vare den utrymmesbesparande positioneringen vid fartygets brygga.