Hotell

Liebherr-koncernens hotelldivision driver sex hotell i toppklass. Tre av dem finns i Irland, två i Österrike och en i Tyskland.

Lobbyn på Löwen Hotel Montafon (Österrike)

Lobbyn på Löwen Hotel Montafon (Österrike)

Lobbyn på Löwen Hotel Montafon (Österrike)
En blandning av tradition och moderna funktioner: lobbyn på Löwen Hotel Montafon i Schruns (Österrike), som totalrenoverades och nyöppnades hösten 2013

De första hotellen i Irland

Liebherr-koncernens första hotell, Europe Hotel & Resort, byggdes i Irland på 1960-talet. Det följdes snart av två andra hotell i Irland: Ard na Sidhe Country House i Killorglin samt Dunloe Castle i Beaufort, Killarney. De tre irländska hotellen drivs nu av företaget Liebherr-Gesellschaft Killarney Hotels Ltd.

Divisionen har sitt huvudkontor i Schweiz

Andra hotell tillkom till Liebherr-koncernen på 1980-talet. Löwen Hotel Montafon har ägts av Liebherr sedan 1982 och drivs av företaget Hotel Löwen Schruns GmbH. Interalpen-Hotel Tyrol öppnades i Telfs (Österrike) 1985 och drivs av Interalpen-Hotel Tyrol GmbH. Hotel Falken i Memmingen (Tyskland) har också varit en del av hotellutbudet sedan 1988.

Alla överordnade aktiviteter i hotellkedjan samordnas centralt av divisionens styrande företag, Liebherr-Hotels AG i Bulle (Schweiz).

Hotell i Liebherr-koncernen

De sex hotell som ägs av Liebherr-koncernen erbjuder komfort och service för kräsna gäster.