Entreprenad och anläggningsmakinar

Schaktningsdivisionen tillverkar ett brett urval av produkter med många olika användningsområden. Liebherr uppnår ett mycket stort djup i produktionen genom att utveckla sina egna system för drivnings- och styrteknik. Det bolag som styr divisionen är Liebherr-EMtec GmbH, med säte i Kirchdorf an der Iller (Tyskland).

Produkter från schaktningsdivisionen

Produkter från schaktningsdivisionen

Produkter från schaktningsdivisionen
Liebherr-koncernens schaktningsdivision utvecklar och tillverkar ett stort antal schakt- och materialhanteringsmaskiner.

Åtta tillverkningsanläggningar världen över

Schaktningsdivisionen utvecklar och tillverkar ett extremt brett sortiment av produkter på åtta platser i Europa, Asien och Sydamerika. Dessa produkter inkluderar hjulgrävare, bandgrävare, ”duty cycle”-bandkranar, särskilda djupgrundsmaskiner, bandtraktorer, bandlastare, rörläggare, teleskoplastare, hjullastare, ramstyrda dumprar samt materialhanteringsmaskiner. Dessa maskiner täcker alla aspekter av traditionella schaktarbeten. Andra tillämpningsområden är trädgårdsodling, landskapsskötsel, jordbruk, skogsbruk och särskilt djupgrundsarbete. Användningsområdena för materialhanteringsmaskinerna är allt från råvaru- och återvinningsbranscherna och timmerhantering till godshantering vid hamnar.

Viktiga tekniker och komponenter från Liebherr

För att bibehålla produkternas höga kvalitet tillverkas viktiga komponenter för schaktutrustningen också internt. Dessa komponenter omfattar till exempel system för driv- och styrteknik i form av dieselmotorer, hydraulik och växellådor.

Kvalificerad kundtjänst och servicenätverk

Hög tillgänglighet är viktigt för entreprenadmaskiner. Därför garanterar vårt kompletta internationella servicenätverk att det finns kvalificerad kundtjänst vid varje anläggning som är i drift, tillsammans med tillgång till originalreservdelar.

Produktsortiment för schaktning

Liebherr levererar ett brett utbud av produkter inom schaktningsmaskiner.

Tillverkningsanläggningar

Schaktningsdivisionen har åtta anläggningar över hela världen:

Bischofshofen (Österrike)
Colmar (Frankrike)
Dalian (Kina)
Guaratinguetá (Brasilien)
Kirchdorf an der Iller (Tyskland)
Nenzing (Österrike)
Nizjnij Novgorod (Ryssland)
Telfs (Österrike)