Kygghjulsverktyg och automationssystem

Med mer än sex årtiondens erfarenhet är Liebherr en av världens ledande tillverkare av kuggskärningsmaskiner, kuggskärningsverktyg och automationssystem. Verksamheten inom Maskinverktygs- och automationssystemsdivisionen samordnas av Liebherr-Verzahntechnik GmbH i Kempten (Tyskland).

Maskin för profilslipning från Liebherr

Maskin för profilslipning från Liebherr

Maskin för profilslipning från Liebherr
LGG 180-kuggslipningsmaskinen för profilslipning kombinerar korta slipningstider med konsekvent hög kvalitet i segmentet för storskaliga serier. Den används till exempel av biltillverkare och leverantörer av fordonskomponenter för att slipa kugghjulsdelar till bilarnas växellådor.

Produktområdet för kuggskärningsmaskiner

Liebherr började tillverka kuggskärningsmaskiner redan i början av 1950-talet. Koncernen är nu en av världens ledande tillverkare av avrullningsfräsmaskiner, kugghjulsformningsmaskiner, snäckfräsningsmaskiner, profilslipningsmaskiner samt kugghjulsskärningsmaskiner. Dessa produkter används av många välkända företag inom den internationella verkstads- och fordonsindustrin. Den framtidsinriktade tekniken för kylvätskefri höghastighetsskärning av kuggar skyddar inte bara miljön, utan ökar också maskinernas produktivitet.

Produktområdet för automationssystem

Inom produktområdet för automationssystem levererar Liebherr portalkranar för hantering av arbetsstycken som väger upp till 6 500 kg, tillsammans med automatisk lastnings- och lossningsutrustning för maskinverktyg och olika transportsystem. Projekt inom alla tillverknings- och monteringsområden kan genomföras med ett brett sortiment av produkter som linjära portalkranar, hanteringssystem för lastpallar och transportbandsystem. Den modulära strukturen garanterar tillsammans med användningen av högkvalitativa komponenter och högt kvalificerad och skicklig personal en systemtillgänglighet över genomsnittet. Tillsammans med ledande maskintillverkare utför Liebherrs produktområde för automationssystem sammankoppling av produktionslinjer, automatisering av maskincentrum och systemintegrering av maskinverktyg.

Tillverkningsanläggningar i Europa, USA och Asien

Verksamheten inom Maskinverktygs- och automationssystemsdivisionen leds av bolaget Liebherr-Verzahntechnik GmbH i Kempten (Tyskland), som även fungerar som tillverkningsanläggning och driver en annan filial i Ettlingen nära Karlsruhe (Tyskland). Andra tillverkningsanläggningar finns i Collegno nära Turin (Italien), Saline, Michigan (USA) och Bangalore (Indien), och kompletteras av en global försäljnings- och serviceorganisation.

Produktsortiment för maskinverktyg och automationssystem

Liebherr levererar ett omfattande sortiment av produkter inom kuggskärningsmaskiner och automationssystem.

Tillverkningsanläggningar

Maskinverktygs- och automationssystemsdivisionen har tillverkningsanläggningar på fem platser i Europa, USA och Asien.

Bangalore (Indien)
Collegno (Italien)
Ettlingen (Tyskland)
Kempten (Tyskland)
Saline (USA)