Tornkranar

Den här produktdivisionen utvecklar och tillverkar tornkranar och mobila byggkranar som uppfyller många olika krav. Kranar som är särskilt anpassade till kundernas behov tillverkas i varje marknadsregion. Divisionen erbjuder även projektkonsulttjänster, till exempel för kraftverks- och fabriksbyggen eller uppförande av vindkraftsparker.

Liebherrs tornkranar under användning på en stor byggarbetsplats

Liebherrs tornkranar under användning på en stor byggarbetsplats

Liebherrs tornkranar under användning på en stor byggarbetsplats
Kransystem från Liebherr används på stora byggarbetsplatser över hela världen. Tornkransdivisionens tjänster omfattar också planering av byggarbetsplatser samt uthyrning och försäljning av begagnade maskiner.

Kransystem för krävande tillämpningar

På fem platser i världen tillverkar divisionen ett brett utbud av toppsvängkranar, snabbresta kranar och mobila byggkranar för en lång rad tillämpningar. Nyttolasterna för Liebherr-kransystemen sträcker sig från 13 till 5 000 ton. Kranarna har en räckvidd på upp till 100 m och en maximal krokhöjd på upp till 120 m med fristående maskiner. Styrande företag för funktionen är Liebherr-Werk Biberach GmbH (Tyskland), som också driver en tillverkningsanläggning.

Fokus på planering av byggarbetsplatser

Under namnet ”Liebherr Tower Crane Solutions” har tornkransdivisionen skapat en kompetensgrupp i Biberach an der Riss (Tyskland) för att tillhandahålla konsulttjänster i samband med specialprojekt och projekt som involverar byggandet av kraftverk, fabriker och vindkraftparker. Teamet utnyttjar Liebherrs globala nätverket av företag och återförsäljare och samordnar samarbetet mellan avdelningarna för konstruktion, statik, produktion, försäljning, uthyrning och eftermarknadsservice inom området för tornkranar. Målet är att ge kunder över hela världen största möjliga fördelar under deras byggprojekt.

Försäljning av begagnad utrustning och uthyrningsutrustning

Anläggningen i Biberach innehåller också ett centrum för begagnad utrustning och uthyrningsutrustning inom tornkranar. Detta centrum ansvarar för köp och försäljning av begagnade Liebherr-kranar över hela världen. Uthyrningsutrustning och tillbehör från Liebherr-företagens decentraliserade uthyrningspooler erbjuds också.

Produktsortiment för tornkranar

Liebherr erbjuder tornkranar och mobila byggkranar för ett stort antal olika behov.

Tillverkningsanläggningar

Tornkransdivisionen har fem anläggningar över hela världen:

Biberach an der Riss (Tyskland)
Guaratinguetá (Brasilien)
Pune (Indien)
Nizjnij Novgorod (Ryssland)
Pamplona (Spanien)