Flyg- och transportsystem

Flyg- och transportsystemdivisionen levererar ett omfattande utbud av system och komponenter för tillverkare och operatörer av flygplan och järnvägsvagnar. Divisionen hjälper även sina kunder med flexibla och anpassade tjänster.

Leverantör till flyg- och järnvägsindustrin

Leverantör till flyg- och järnvägsindustrin

Leverantör till flyg- och järnvägsindustrin
Liebherr levererar systemlösningar och komponenter till flyg- och järnvägsindustrin.

Världens ledande systemleverantör till flygindustrin

Liebherr har etablerat sig som en av världens ledande systemleverantörer till flygindustrin. Produktområdet för flygplan utvecklar och tillverkar kontroll- och aktiveringssystem till flygplan, landningsställ och lufthanteringssystem. Dessa system finns ombord i många sorters flygplan: bredkroppade trafikflygplan, matarflygplan, regionala jetplan, affärsjetplan, militärflygplan och helikoptrar. Bland kunderna finns nästan alla välkända flygplanstillverkare. Liebherr-Aerospace erbjuder omfattande kundtjänster baserat på ett världsomspännande nätverk av reparations- och underhållstjänster, teknisk support, dokumentation och reservdelslogistik.

Leverantör till järnvägsbranschen

Produktområdet för transportsystem erbjuder ett brett sortiment av integrerade system och komponenter för tågtillverkare och tågoperatörer: Värme-, ventilations- och luftkonditioneringssystem, aktiveringssystem och elektroniska komponenter från Liebherr används i höghastighetståg, fjärrtåg, pendeltåg, lokaltåg, tunnelbanetåg och bussar.

Platser för flyg- och transportsystemdivisionen

Liebherrs flyg- och transportsystemdivision har fem tillverkningsplatser för flygsystem i Lindenberg (Tyskland), Toulouse (Frankrike), Guaratinguetá (Brasilien), Nizhny Novgorod (Ryssland) och Changsha (Kina). För transportsystemområdet har divisionen tre tillverkningsanläggningar i Korneuburg (Österrike), Radinovo (Bulgarien) och Zhuji (Kina). Dessa tillverkningsanläggningar förstärks genom ett världsomspännande försäljnings- och servicenätverk.

Divisionens styrande bolag är Liebherr-Aerospace & Transport SAS i Toulouse (Frankrike), som samordnar all verksamhet inom området för flyg-och transportsystem.

Produktsortiment för flyg- och transportsystem

Liebherr levererar system och komponenter till flyg- och järnvägsindustrin.

Tillverkningsanläggningar

Liebherr tillverkar systemkomponenter för flygindustrin på fem platser världen runt.

Changsha (Kina)
Guaratinguetá (Brasilien)
Lindenberg (Tyskland)
Nizjnij Novgorod (Ryssland)
Toulouse (Frankrike)

Liebherr tillverkar systemkomponenter för järnvägsindustrin på tre platser världen runt.

Korneuburg (Österrike)
Radinovo (Bulgarien)
Zhuji (Kina)