Komponenter

Som divisionens styrande företag samordnar Liebherr-Component Technologies AG i Bulle (Schweiz) all verksamhet för Liebherr-koncernens komponentdivision. Divisionen är specialiserad på utveckling, konstruktion, produktion och renovering av högpresterande komponenter för mekanisk, hydraulisk och elektrisk driv- och styrteknik.

Lager med stor diameter från komponentdivisionen

Lager med stor diameter från komponentdivisionen

Lager med stor diameter från komponentdivisionen
Lager med stor diameter utgör en del av produktsortimentet för Liebherrs komponentdivision. De tillverkas i Biberach (Tyskland) och Monterrey (Mexiko), och finns tillgängliga med diametrar från 400 till 6 000 mm. De används för många olika tillämpningsområden. Lager med stor diameter används i vindkraftverk för att bland annat justera rotorbladen, och kan monteras för girstyrning i gondolen.

Varierat produktsortiment

Det heltäckande utbudet av komponenter inkluderar diesel- och bensinmotorer, insprutningssystem, motorstyrenheter, axialkolvpumpar och axialkolvmotorer, hydrauliska cylindrar, lager med stor diameter, växellådor, vinschar, ställverk, elektroniska och kraftelektroniska komponenter samt programvara. De högkvalitativa komponenterna används i kranar och schaktutrustning, gruvindustrin, marina tillämpningar, vindkraftverk, fordonsteknik samt flyg- och trafikteknik. Synergieffekter från andra produktdivisioner inom Liebherr-koncernen används för att uppnå ständiga tekniska förbättringar.

Kundbaserad utveckling

Det stora djupet i produktionen och användningen av moderna och flexibla tillverkningsanläggningar gör att Liebherr kan erbjuda kunderna individuella lösningar. Varje komponent är utformad efter kundernas önskemål och krav, hela vägen från produktidé, utveckling, tillverkning och driftssättning till serieproduktion. Liebherr erbjuder renovering av drivlinans mekaniska och hydrauliska komponenter i olika stadier vid en specialiserad anläggning.

Tillverkningsanläggningar och försäljning världen över

Liebherr utvecklar och tillverkar komponenter vid sammanlagt tio anläggningar. Dessa finns i Biberach an der Riss, Deggendorf, Ettlingen, Kirchdorf an der Iller och Lindau (Tyskland) samt Bulle (Schweiz), Colmar (Frankrike), Dalian (Kina), Monterrey (Mexiko) och Guaratinguetá (Brasilien). Liebherr-Components AG med huvudkontor i Nussbaumen (Schweiz) ansvarar för global försäljning och service av dessa produkter till kunder utanför Liebherr-koncernen. Företaget får stöd via försäljningsfilialer, kommersiella agenter och återförsäljare i andra länder.

Produkter och systemkomponenter

Liebherr levererar ett omfattande sortiment av produkter för många olika användningsområden.

Tillverkningsanläggningar

Liebherr-koncernens komponentdivision har tio tillverkningsanläggningar över hela världen:

Biberach an der Riss (Tyskland)
Bulle (Schweiz)
Colmar (Frankrike)
Dalian (Kina)
Deggendorf (Tyskland)
Ettlingen (Tyskland)
Guaratinguetá (Brasilien)
Kirchdorf an der Iller (Tyskland)
Lindau (Tyskland)
Monterrey (Mexiko)