Pressmeddelanden | 13/06/2019 Log Handler Premiär på Bauma 2019

  • Första offentliga demonstrationen av den nya Log Handlern på världens största anläggningsmässa
  • Liebherr LRS LH Reachstacker med imponerande staplingshöjd och räckvidd
  • För närvarande i testfas hos olika kunder

Rostock (Tyskland) 8 april 2019 – För första gången presenterades en maskin från Liebherrs maritima division på Bauma i München. Liebherr LRS Log Handler övertygar redan utvalda testkunder med dess anmärkningsvärda prestation.

LRS Log Handler hantering timmer på ett sågverks webbplats.

Enskild bild, webb (396 KB)

Avlastning av en skogtransportör av reachstacker LRS Log Handler

Enskild bild, webb (310 KB)

Mellan den 8 och 14 april 2019 presenterades Liebherr LRS Log Handler för allmänheten för första gången på världens största anläggningsmässa, Bauma i München. Utställningsexemplaret fick en framträdande position på den så kallade Bauma Boulevard bredvid Gate 15. Den smidiga timmerhanteringsmaskinen markerar det första framträdandet av en maskin från Liebherrs maritima division på Bauma hittills.

LRS i Log Handler-Version

Huvudapplikationen för en timmerhanterare är snabb, manövrerbar och, i synnerhet, mobil transport av timmer inom industrianläggningar och terminaler för virkeshantering. Särskilt i träbearbetningsföretag som sågverk, pappers-eller massabruk, men även för omlastning i hamnar och inlandshamnar anses Liebherr Log Handler vara en robust, pålitlig och kraftfull maskin.

I detta skede har flera testenheter redan visat sin kapacitet för utvalda kunder. LRS LH var särskilt övertygande med sin imponerande gripkapacitet på 8,2m² och en enastående lastkurva. Maskinens arbetsområde karaktäriseras av en staplingshöjd och en räckvidd på över 8 meter vardera.

Den nya Liebherr Log Handler kombinerar alla fördelar av den välkända LRS-serien för container hantering, med ett brett spektrum av modifieringar speciellt konstruerade för hantering av timmer. Tack vare många paralleller till den vanliga reachstackern, kan konstruktionen av den nya enheten dra nytta av flera erfarenheter. Dessutom är Log Handlern, liksom alla Liebherr-reachstackers, utrustad med en steglös, hydrostatisk drift. Det kännetecknas framförallt av minskad bränsleförbrukning och utmärkt körprestanda.

Hybrid Power Booster

Liebherr Pactronic® hybriddrivsystemet, som är monterat som standard i Log Handlern, möjliggör en tillfällig ökning av prestanda utan ytterligare bränsleförbrukning och avgasutsläpp, om så krävs. Den hållbara hybriddriften minskar därmed utsläppen av koldioxid och andra skadliga ämnen. Bränslebesparandet uppnås genom fullständigt utnyttjande av regenerativ energi och överskottskraft i systemet. Pactronic-systemet från Liebherr är en imponerande power booster. Med Pactronic banar Liebherr vägen för godshantering med hög effektivitet och låga utsläpp.

Andra nya funktioner för Log Handlern inkluderar en vältfös speciellt konstruerad för timmer-hantering och en omfattande skyddskonstruktion för förarhytten.

Downloads

Press Information: LRS Log Handler ZIP (7,3 MB)
Press kit: Bauma ZIP (267,9 MB)

Kontakta

Denny  Megallis


Tyskland