Pressmeddelanden | 18/06/2019 Liebherr presenterade materialhanteringsinnovation för hamnoperation på Bauma 2019

  • Prototyp av LH 110 C Gantry Port med eldrift
  • Maskiner speciellt designade för bulk- och enhetslasthantering

München (Tyskland), 8 april 2019 – På Bauma 2019 presenterade Liebherr två materialhanteringsmaskiner för hamnoperation: LH 40 M Port och LH 110 C Gantry Port med eldrift. LH 40 Port är den minsta modellen i sitt sortiment och har en arbetsvikt på mellan 41 och 45 ton. På Bauma visades den med en mobil undervagn och i utsläppsstandardversionen V. LH 110 C Gantry Port uppnår en arbetsvikt på mellan 120 och 140 ton och är utrustad med en elektrisk lågutsläppsmotor.

Utrustningen på Liebherr materialhanterare LH 40 M Port är viktoptimerad och konstruerad speciellt för bulk- och enhetslasthantering.

Enskild bild, webb (106 KB)

Tack vare den modulära konstruktionen av LH 110 C Gantry Port av Liebherr kan kunden välja en passagebredd på Gantry portalen under transport på mellan 4,5 och 9,0 m.

Enskild bild, webb (140 KB)

De båda materialhanteringsmaskiner Liebherr presenterade på Bauma 2019 är utrustade för snabb och ekonomisk bulk- och enhetslasthantering. Utrustningen är viktoptimerad, särskilt för hantering av dessa gods, vilket garanterar en hög lastkapacitet. För att täcka ett brett arbetsområde erbjuder Liebherr för varje maskin flertalet utrustningsvariationer: LH 40 har en räckvidd på mellan 12 och 19 meter, LH 110 har ett arbetsområde på mellan 18 och 28 meter. Det patenterade energiåtervinningssystemet (ERC system) är en del av standardutrustningen på båda maskinerna. Det ökar systemets prestanda och möjliggör samtidigt bränslebesparingar på upp till 30 %.

Den nya LH 40 M Port för godshantering i hamnar

LH 40 M Port utgör den femte modellen i Liebherrs produktsortiment från hamndivisionen. Med en vikt på mellan 41 till 45 ton uppnår materialhanteringsmaskinen en motoreffekt på 155 kW / 211 hk och är utrustad med dieselmotorn D 934. Tack vare ERC-systemet uppnår LH 40 M Port en övergripande prestanda på 233 kW. Därför har maskinen en hanteringskapacitet på upp till 400 ton per timme.

En utrustningshöjdpunkt på LH 40 M Port på Bauma var prototypen för det nya intuitiva driftkonceptet INTUSI. Detta system kommer att revolutionera kommunikationen mellan och med maskiner i framtiden. Besökare fick möjligheten att uppleva samarbetet mellan människa och maskin på uppvisningar som ägde rum flera gånger dagligen. Vidare innefattar den ytterligare konfigurationen av utställningen en bom med längden 10,6 m och en rak sticka på 7,7 m med hydrauliskt snabbkopplingssystem. Standardutrustningen inkluderar även Liebherr grip GMZ 40 för bulkmaterial med en lastkapacitet på 2.0 m³. Med den sistnämnda gripen demonstrerade Liebherr det nya sortimentet. Flödeshastighetens optimerade mekanism i det nya sortimentet ökar öppning- och stängningshastigheten av griparmarna och därmed ergonomi under drift.

Tack vare en optimerad viktdistribution mellan övervagn, undervagn och aggregat, övertygar LH 40 M Port med hög stabilitet och garanterar precision såväl som maximal hanteringskapacitet.

Maskinen uppnår utsläppsstandardreglering V genom SCR-filtersystemet utvecklat av Liebherr. Detta inkluderar en underhållsfri dieseloxidationskatalysator, en SCR-katalysator och ett SCR-belagt partikelfilter som regenererar passivt.

LH 110 C Gantry Port med eldrift

Materialhanteringsmaskinen LH 110 C Port med eldrift imponerar med sin omfattande prestanda och sätter en ny standard vad beträffar effektivitet. Med elmotorn på 300 kW och ERC-systemet uppnår maskinen en total systemprestanda på 478 kW. Därmed kan maskinen, i kombination med de snabba och dynamiska rotationsrörelserna, hantera upp till 1000 ton material per timme. Den miljövänliga materialhanteringsmaskinen med eldrift kännetecknas också av låga krav på underhåll, låg ljudnivå och är fri från utsläppsstandardregler.

Den nya portalundervagnen möjliggör snabb och effektiv lastning och lossning av förbipasserande lastbilar eller vagnar. Tack vare moduldesignen kan kunden välja en passagebredd på mellan 4.5 och 9.0 meter och ett vertikalt utrymme på mellan 5.0 och 6.5 meter. Till kundens förfogande finns det olika anslutningsmöjligheter som släpkabel eller lindningssystem, vilket garanterar den nödvändiga rörligheten hos denna maskin. Under utvecklingen av den nya portalundervagnen låg fokus på minimalt underhåll. Detta är möjligt tack vare optimal åtkomst till underhållspunkterna.

Maskinen är utrustad med en böjd bom på 14.5 m, en rak sticka på 13.5 m samt det helautomatiska snabbkopplingssystemet MH 110B. Maskinen är fulländad med bulkmaterialgripen GMZ 120 med en kapacitet på 4,5 m3 och med Liebherr-gripen GMH 120 med en gripyta på 3,2 m2. Med snabbkopplingssystemet MH 110B kan gripen bytas på några sekunder bekvämt och säkert från förarhytten. Ytterligare en höjdpunkt i denna utställning är den dubbelledade hytten som är hydrauliskt justerbar i höjd och i fram utrustad med skjutdörr för bekvämt tillträde. Tack vare den flexibla ögonpunkten har maskinoperatören alltid perfekt vy över arbetsområdet. Detta ökar produktiviteten av maskinen avsevärt.

Downloads

Pressmeddelande Svenska ZIP (5,8 MB)
Press kit: Bauma ZIP (267,9 MB)

Ytterligare länkar

Kontakta

Nadine Willburger

Marknadsföring


Liebherr-Hydraulikbagger GmbH

Liebherrstraße 12

88457 Kirchdorf an der Iller

Tyskland