Comunicate de presă | 26/04/2017 Grupul de firme Liebherr a realizat în anul comercial 2016 o cifră de afaceri de 9.009 milioane €

Modalități noi de fabricare a componentelor de avion: Liebherr lucrează la execuţia componentelor de avion prin procedeul de tipărire 3D. Acestea sunt mai uşoare decât cele fabricate în mod convenţional şi necesită mai puţin spaţiu de instalare.

Imagine unică, web (190 KB)

Un frigider care gândeşte: Liebherr dezvoltă un sistem de auto-învățare pentru aparatele sale de uz casnic, care informează asupra conținutului frigiderului, întocmeşte liste individuale de cumpărături şi oferă o mulţime de sfaturi utile despre produsele alimentare şi alimentaţie.

Imagine unică, web (307 KB)

Start pentru o nouă fabrică Liebherr: Începând din iulie 2016 Liebherr produce în noua sa fabrică din Deggendorf piese de micro-precizie şi injectoare pentru sistemele Common-Rail.

Imagine unică, web (138 KB)

Evoluţia cifrei de afaceri pe regiuni

Au existat diferențe semnificative în performanța afacerilor în funcție de regiuni. În cea mai importantă piață de desfacere pentru Liebherr, Europa de Vest, cifra de a crescut. Acest lucru se datorează printre altele creșterii pe cea mai mare piaţă, Germania, precum şi dezvoltării pozitive pe alte pieţe semnificative precum Franţa sau Olanda. Şi în Italia anul comercial 2016 a fost unul încurajator. În Marea Britanie, una din cele mai semnificative pieţe din regiune, cifra de afaceri a scăzut uşor.

Vânzările au evoluat pozitiv şi în Europa de Est, în special în Rusia şi Polonia. În Orientul Apropiat şi Mijlociu cifra de afaceri s-a situat la nivelul anului trecut. Prin comparaţie, în America s-a înregistrat o scădere moderată. În Africa şi Orientul Îndepărtat / Australia, cifrele de afaceri s-au situat sub valorile anului trecut.

Evoluţia cifrei de afaceri pe categorii de produse

Liebherr a înregistrat scăderi uşoare ale cifrei de afaceri în comparaţie cu anul record 2015 – atât în domeniul utilajelor de construcţie şi al mineritului cât şi în celelalte domenii de activitate. Divizia producătoare de utilaje de construcţii şi utilaje de minerit cuprinde utilaje terasiere, utilaje de minerit, automacarale, macarale turn rotitoare şi utilaje pentru tehnica betonului. Aici veniturile din vânzări au scăzut cu 224 milioane € sau 4.0 % la un total de 5.400 milioane €. În celelalte domenii de activitate care cuprind sectoarele de macarale maritime, industria aerospaţială şi a tehnologiei transporturilor, maşinile unelte şi sistemele de automatizare, aparatura casnică, precum şi componentele şi hotelurile, cifra de afaceri a rămas la nivelul anului trecut , la 3.609 milioane €.

Rezultatul net

Grupul de firme Liebherr a realizat în 2016 un rezultat net de 298 milioane € şi s-a situat astfel la nivelul lui 2015. rezultatul financiar a crescut semnificativ, acest lucru datorându-se printre altele evoluției cursului valutar. Rezultatul operațional a înregistrat în schimb o scădere sensibilă.

Angajaţii

Numărul de angajaţi a crescut în 2016 din nou. În întreaga lume, la sfârşitul anului, Liebherr avea 42308 de angajaţi. În comparaţie cu anul precedent, aceasta a însemnat o creştere cu 763 de persoane sau 1.8 %.

Investiţiile

Pentru Grupul Liebherr, investiţiile în unităţile de producţie şi în reţeaua de distribuţie şi service din întreaga lume au o foarte mare importanţă. Ca urmare şi în 2016 rata de investiţii s-a menţinut la un nivel foarte ridicat. În total Grupul Liebherr a investit 751 milioane €. Amortizările au reprezentat 466 milioane € (în anul precedent 448 milioane €).

Anul 2017

se anticipează că în 2017, În comparaţie cu 2016, economia mondială va avea o ușoară creștere. Se așteaptă ca tendința de creștere să se regăsească atât în ţările puternic industrializate cât şi în ţările mediu dezvoltate şi în curs de dezvoltare.

Grupul Liebherr anticipează în acest an o creştere a cifrei de afaceri. Se preconizează că vor avea o contribuție pozitivă la cifra de afaceri din 2017 atât sectorul utilajelor de construcții și al mineritului cât şi celelalte domenii de activitate ale Liebherr. Grupul de firme va investi în continuare în unităţile de fabricaţie din toată lumea precum şi în reţeaua de distribuţie şi service. Numărul de angajaţi Liebherr va avea în continuare o ușoară creştere.

Miercuri, 26 aprilie 2017 Grupul de firme Liebherr îşi publică bilanţul pe 2016. Pe lângă cifre detaliate, acesta conţine și o secțiune care rezumă anul financiar 2016. Într-un interviu Dr. h.c. Dipl.-Kfm. Isolde Liebherr şi Dr. h.c. Dipl.-Ing. (ETH) Willi Liebherr, acţionarii ce fac parte din generaţia a doua a familiei, oferă rezumatul anului 2016 din perspectiva lor. Puteţi accesa raportul anual al Grupului de firme Liebherr accesând link-ul: www.liebherr.com/annual-report.

Pentru a descărca

Aici găsiți comunicatul de presă și fotografiile pentru descărcare

Comunicat de presă PDF (332 KB)

Contact

Kristian Küppers


Germania