Divizia de mașini-unelte și sisteme de automatizare

Având peste șase decenii de experiență în domeniu, Liebherr este unul dintre cei mai mari producători de mașini de prelucrare a roților dințate, mașini de tăiere și sisteme de automatizare. Activitățile diviziei de mașini-unelte și sisteme de automatizare sunt coordonate de Liebherr-Verzahntechnik GmbH, cu sediul în Kempten (Germania).

Mașinile de profilat și rectificat Liebherr

Mașinile de profilat și rectificat Liebherr

Mașinile de profilat și rectificat Liebherr
Mașinile de danturat LGG 180 destinate profilării și rectificării în cadrul segmentului de producție la scară largă îmbină timpii scurți de rectificare cu o calitate înaltă constantă. Aceste mașini sunt folosite, spre exemplu, de producătorii de automobile și furnizorii de roți dințate pentru cutiile de viteze ale mașinilor.

Gama de mașini de prelucrare a roților dințate

Liebherr a început să producă mașini de prelucrare a roților dințate la începutul anilor 1950. La momentul actual, Grupul este unul dintre cei mai importanți producători de mașini de tăiere cu freză-melc prin rulare, mașini de mortezat roți dințate, mașini de profilat și rectificat și de scule de danturat. Aceste produse sunt folosite de companii cu renume în industria ingineriei mecanice și în industria auto. Tehnologia de prelucrare la viteză mare, fără a necesita agenți de răcire, este orientată către viitor și are două mari avantaje: protejează mediul înconjurător și crește productivitatea mașinii.

Gama de sisteme de automatizare

În domeniul sistemelor de automatizare, Liebherr furnizează poduri rulante pentru manipularea de produse cu o greutate de până la 6.500 kg, precum și echipamente de încărcare și descărcare destinate mașinilor-unelte și diverselor sisteme de transport. Gama largă de produse, care include, de exemplu, poduri rulante liniare, sisteme de manipulare a paleților și sisteme de benzi transportoare, poate fi folosită în toate sectoarele de producție și montaj. Structura modulară și folosirea componentelor de înaltă calitate, precum și personalul calificat și capabil sunt elemente care asigură disponibilitatea fără întrerupere a sistemelor. Asemenea diviziei de producție de utilaje, divizia de sisteme de automatizare Liebherr implementează strategii precum interconectarea liniilor de producție, automatizarea centrelor de prelucrare și integrarea sistemelor de mașini-unelte.

Uzine de producție în Europa, SUA și Asia

Activitățile diviziei de mașini-unelte și sisteme de automatizare sunt coordonate de compania Liebherr-Verzahntechnik GmbH, cu sediul în Kempten (Germania); această companie este de asemenea uzină de producție și coordonează încă o filială în Ettlingen, aproape de Karlsruhe (Germania). Alte uzine de producție sunt situate în Collegno, în apropiere de Torino (Italia), în Saline, Michigan (SUA) și în Bangalore (India), acestea fiind complementate de o rețea globală de vânzări și service.

Gama de produse ale diviziei de mașini-unelte și sisteme de automatizare

Liebherr furnizează o gamă extinsă de produse în domeniul mașinilor de prelucrare a roților dințate și al sistemelor de automatizare.

Uzine de producție

Divizia de mașini-unelte și sisteme de automatizare operează cinci uzine de producție cu sediul în Europa, SUA și Asia.

Bangalore (India)
Collegno (Italia)
Ettlingen (Germania)
Kempten (Germania)
Saline (SUA)