Fondarea Grupului

Inventarea macaralei-turn înseamnă de fapt crearea companiei Liebherr. În primul deceniu mica firmă de construcții se dezvoltă într-un producător reputat de utilaje de construcții și multe alte produse avansate din punct de vedere tehnologic.

 • Transportul și asamblarea TK 3.6

  Următorul model al primei macarale-turn Liebherr a fost introdus în 1950.

 • Mobilitate

  Macaraua-turn accelerează și simplifică reconstrucția Germaniei după 1949.

 • Succes care spulberă granițe

  Macarale-turn Liebherr folosite pe un șantier de construcții din Rotterdam în 1956

 • Macaraua-turn mobilă este inventată în 1949

  Multe zone ale Germaniei post-belice trebuie reconstruite. Hans Liebherr conduce firma de construcții a părinților săi din sudul Germaniei. Recunoaște nevoia de unelte și utilaje în construcțiile civile și industriale. Dezvoltă prima macara-turn mobilă în anul 1949, împreună cu ingineri proiectanți și furnizori. TK 10 poate fi transportată cu ușurință și este ușor de asamblat pe șantier. Este de asemenea primul produs al companiei Hans Liebherr Maschinenfabrik (lucrări de inginerie), fondată în Kirchdorf în 1949. Pe măsură ce apar mai multe modele, producția de macarale Liebherr se dezvoltă, iar compania de construcții se transformă într-un producător de utilaje de construcții.

  Ușor și puternic: cu L300 Hans Liebherr construiește primul excavator hidraulic din Europa.

  Ușor și puternic: cu L300 Hans Liebherr construiește primul excavator hidraulic din Europa.

  1954-54 Extinderea gamei de produse

  La finele anilor 1950 era dificil să găsești roți dințate pentru producția de angrenaje. Pentru a produce macaralele, Hans Liebherr construiește el însuși mașini de tăiere cu freză-melc pentru fabricarea de roți dințate.

  Când Hans Liebherr închiriază un excavator cu cablu, în 1953, observă un raport scăzut de putere-greutate. Opt luni mai târziu, prezintă primul excavator hidraulic din Europa - L300. Acesta este de patru ori mai ușor decât utilajul pe care îl închiriase. Producția în serie a acestui utilaj puternic începe în 1954.

  1955: Reclamă pentru frigiderele Liebherr

  1955: Reclamă pentru frigiderele Liebherr

  1955: Reclamă pentru frigiderele Liebherr
  În 1954, doar una din zece locuințe din Germania deține cu frigider. Hans Liebherr recunoaște cererea și începe să producă frigidere.

  1954 De la utilajele de construcții la frigidere

  Pentru Hans Liebherr, avântul din spatele noilor domenii de afaceri este dat uneori de cunoștințele sale personale. Omul de afaceri află de la managerul filialei locale a băncii de care aparținea despre o fabrică de frigidere care este oferită spre vânzare.

  Analizând produsul, cifrele de vânzari și piețele, Liebherr recunoaște potențialul imens al acestui produs electrocasnic. La acel moment, doar una din zece locuințe din Germania era dotată cu frigider – iar datorită economiei în creștere, cererea era de asemenea în creștere. Hans Liebherr decide să nu cumpere compania, ci în schimb construiește propria unitate de producție în Ochsenhausen, în sudul Germaniei. Primul frigider este produs acolo în anul 1954, iar producția în serie începe doar un an mai târziu.

  1956 Prima fabrică pentru tehnologii de mixare a betonului

  În 1956 gama de utilaje de construcții este extinsă cu utilaje pentru producția și transportul betonului, pe care Liebherr le construiește începând de atunci în Bad Schussenried.

  1958 Extindere în Europa și Africa

  Înființată în Germania, Liebherr autorizează construcția primei fabrici în străinătate în anii 1950. Pentru a câștiga o poziție bună pe piețele din Marea Britanie și America de Nord, compania construiește o unitate de producție în Killarney, Irlanda. Inițial, aici sunt construite macarale-turn, urmând ca mai apoi să fie construite macarale pentru containere, macarale portuare și macarale speciale. Prima filială din afara Europei este fondată în Africa de Sud în anii 1960. Hans Liebherr pune bazele direcției internaționale a Grupului.

  Întreținerea trenurilor de aterizare ale aeronavelor în Lindenberg

  Întreținerea trenurilor de aterizare ale aeronavelor în Lindenberg

  1960 Începutul activităților aeronautice

  Hans Liebherr începe să se implice activ în domeniul tehnologiei aeronautice la finele anilor 1950. Pune bazele companiei Liebherr-Aero-Technik GmbH în martie 1960 în Lindenberg, Allgäu (Germania). Încă de la început, scopul este acela de a dezvolta și produce prototipuri proprii. Intenția este de a dezvolta compania dintr-un achizitor de licențe într-un producător de componente și sisteme proprii; apoi, dintr-un producător de echipamente devine un furnizor de sisteme. În 1996 compania își schimbă denumirea în Liebherr-Aerospace Lindenberg GmbH.