Comunicate de presă | 19/09/2017 Noile încărcătoare pe pneuri Liebherr Stereoloaders, utilaje multifuncționale în lupta împotriva zăpezii și gheții

  • Noile modele L 514 și L 518 sunt utilaje pentru aplicații de iarnă.
  • Noile Stereoloaders® sunt disponibile în varianta „Speeder” – ajungând la o viteză maximă de 40 km/h.
  • Manevrabilitate de excepție datorită sistemului de direcție stereo, versatilitate asigurată de noua cinematică în Z a brațelor.
  • Confortabile și sigure pentru operator, chiar și în cele mai friguroase perioade ale anului.

Utilajele Liebherr Stereoloaders® sunt extrem de apreciate atât de municipalități cât și de furnizorii de servicii, datorită modului excepțional în care îndeplinesc chiar și cele mai solicitante sarcini pe timp de iarnă. Cele două modele recent introduse, Liebherr Stereoloaders® L 514 și L 518, se ridică la înălțimea acestei reputații. Datorită noi cinematici în Z a brațelor, utilajele lucrează eficient împotriva zăpezii și gheții, cu ajutorul unei game variate de atașamente și accesorii. Versiunile „Speeder” ale noilor modele pot ajunge la o viteză maximă de 40 km/h. Datorită acestei îmbunătățiri și altor inovații, utilajele Liebherr Stereoloaders® reprezintă o alternativă convenabilă la echipamentele convenționale pentru deszăpezire. Utilizarea versatilelor încărcătoare pe pneuri ca utilaje pentru deszăpezire reduce timpul de staționare din perioada iernii. Astfel, operatorii pot beneficia de creșterea productivității.

Datorită direcției stereo, o combinație între sistemul de direcție cu șasiu articulat și puntea spate cu roți directoare, utilajele Liebherr Stereoloaders® sunt parteneri de încredere pe timp de iarnă. Manevrabilitatea acestora este utilă în special atunci când se formează nămeți care împiedică desfășurarea în condiții normale a traficului de vehicule și pietonal. Direcția stereo le permite operatorilor utilajelor să curețe rapid și cu ușurință zăpada și gheața chiar și curți interioare, parcări sau alei înguste din zonele rezidențiale.

Sigure, rezistente, atingând până la 40 km/h în activitățile de deszăpezire

Pentru a-și îndeplini obligațiile legale de deszăpezire și împrăștiere de material antiderapant, municipalitățile și furnizorii de servicii au nevoie de vehicule puternice care să efectueze activitățile de iarnă. Datorită transmisiei hidrostatice puternice, ce și-a dovedit deja eficiența, utilajele Liebherr Stereoloaders® pot îndeplini cele mai grele sarcini. Acestea accelerează lin, fără întreruperi ale forței de tracțiune și fără ca schimbarea vitezei să fie evidentă. Articulația centrală oscilantă cu element de amortizare a șocurilor contribuie de asemenea la sporirea nivelului de confort și siguranță.

Clienții pot opta pentru utilajele Stereoloaders® L 514 și L 518 versiunea „Speeders”, care respectă cerințele UE ale Etapei IV/Tier 4f privind emisiile. Aceste modele pot ajunge la o viteză maximă de 40 km/h. Astfel, municipalitățile și furnizorii de servicii pot efectua serviciile necesare pe timp de iarnă în mod rapid și adecvat, acoperind distanțe lungi mai repede și mai eficient.

Liebherr a folosit diverse metode pentru a crea utilaje mai robuste. De exemplu la osii, diferențialele cu auto-blocare automată asigură tracțiune excelentă pe suprafețe acoperite de zăpadă sau gheață. În plus, folosirea lanțurilor de zăpadă asigură o stabilitate sporită la deplasare. Direcția stereo este un alt element care sporește siguranța: puntea spate cu roți directoare le-a permis inginerilor Liebherr să reducă unghiul de articulare al utilajului Stereoloader® de la valoarea uzuală de 40° la cea de 30°. Această modificare are ca rezultat creșterea stabilității și a gradului de protecție împotriva răsturnării, precum și sarcini de răsturnare mai mari.

Versatilitate în timpul sezonului rece

Iarna, alegerea accesoriilor corecte depinde de condițiile meteo și locale. În general, municipalitățile și furnizorii de servicii folosesc utilajele Liebherr Stereoloaders® în cadrul activităților de iarnă cu accesorii precum cupa pentru materiale ușoare, lanțuri pentru zăpadă și dispozitivul de împrăștiere a materialului antiderapant. Astfel echipate, aceste utilaje ușor de manevrat devin și mai versatile. Cupa pentru materiale ușoare este adecvată pentru sarcini simple de curățare, precum și pentru încărcarea în vehicule grele de transport, folosite la evacuarea zăpezii.

Având o lamă de zăpadă cu pivotare hidraulică, utilajele Stereoloaders® pot degaja zăpada tasată de pe șosele și alte drumuri. Cu ajutorul unei măturători, utilajele pot deplasa cantități mici de zăpadă afânată. Cantitățile mai mari de zăpadă pot fi gestionate cu ajutorul plugului de zăpadă. Mulțumită noii cinematici în Z a brațelor și sistemelor hidraulice puternice, modelele L 514 și L 518 pot funcționa eficient cu acestea sau oricare alte accesorii. Noul dispozitiv optimizat de cuplare rapidă asigură o schimbare și mai eficientă a echipamentului. Pe timp de iarnă, această facilitate este foarte apreciată de operatori!

Confortul și siguranța sunt esențiale pentru activitățile de iarnă

Pe timp de iarnă, confortul și siguranța utilajului și operatorului sunt pe primul loc. Pentru a asigura cel mai înalt standard de calitate, utilajele Stereoloaders® L 514 și L 518 pot fi echipate cu o gamă variată de echipamente opționale. Pentru perioadele cele mai friguroase ale anului, se recomandă oglinzile exterioare încălzite sau farurile puternice cu LED. Un radiator auxiliar sau un dispozitiv de preîncălzire a lichidului de răcire pot ajuta la pregătirea utilajului Stereoloader® pentru funcționarea pe timp de iarnă. Sistemul puternic de aer condiționat sfidează temperaturile scăzute din exterior. Pentru a îmbunătăți circulația aerului, operatorul utilajului poate deschide geamul rabatabil la 180°.

Modul de funcționare intuitiv al utilajelor Stereoloader® L 514 și L 518 este extrem de practic. Liebherr a amplasat toate comenzile în mod vizibil și ergonomic în cabina spațioasă. Cu ajutorul manetei de control Liebherr integrată în scaunul operatorului, acesta poate lucra cu precizie și finețe. Circuitele suplimentare hidraulice de comandă necesare pentru activități precum folosirea plugului de zăpadă sunt ușor de controlat cu ajutorul unui mini joystick amplasat pe maneta de control. Aceste caracteristici, precum și multe altele, contribuie la o funcționare lină a utilajelor, și prin urmare la creșterea productivității pe timp de iarnă.