Comunicate de presă | 12/04/2018 Grupul Liebherr realizează cea mai mare cifră de afaceri din istoria sa

Grupul de firme Liebherr a obţinut în anul 2017 cu 9’845 milioane € cea mai mare cifră de afaceri din istoria Grupului. În comparaţie cu anul precedent, compania de familie şi-a crescut cifra de afaceri cu 9,3%. Pentru 2018, grupul de firme aşteaptă o nouă creştere a cifrei de afaceri.

Numeroase produse noi prezentate: Sectorul utilajelor terasiere a înregistrat, printre altele, o nouă serie de fabricaţie de încărcătoare cu braț telescopic, încărcătoarele stereo L 514 şi L 518, precum şi excavatorul hidraulic R 936 Compact.

Imagine unică, web (319 KB)

Dezvoltarea produsului finalizată: Macaraua offshore HLC 295000 va contribui în viitor la construcţia de parcuri eoliene şi la demontarea de instalaţii offshore. Având o capacitate portantă de până la 5.000 tone, o rază de 35 de metri şi o înălţime maximă de ridicare de peste 170 de metri, aceasta este cea mai mare macara construită vreodată de Liebherr.

Imagine unică, web (411 KB)

Mobilier de bucătărie individual: Cu noul concept de montare Liebherr, se pot combina aproape în orice mod cele mai diverse aparate frigorifice şi de congelare.

Imagine unică, web (162 KB)

Gama de produse pentru instalaţiile de energie eoliană extinsă: Din 2017, Liebherr produce şi rulmenți de rotire, punând pentru aceasta în funcţiune un stand de verificare a rezistenței pentru testarea şi validarea acestora în Biberach. Rulmenții se utilizează, printre altele, la instalaţiile de energie eoliană.

Imagine unică, web (117 KB)

Compania a realizat o creştere a cifrei de afaceri atât în domeniul utilajelor de construcţii şi minerit, cât şi în celelalte domenii de producţie. Astfel câştigurile din vânzarea utilajelor de construcţii şi minerit au crescut cu 14,5%, ajungând la 6.182 de milioane €. În ceea ce priveşte macaralele maritime, tehnica aerospaţială şi a transporturilor, maşinile unelte şi sistemele de automatizare, aparatura casnică, componentele, precum şi hotelurile, grupul de firme a înregistrat un profit total de 3.663 de milioane €, cu o creştere de 1,5% faţă de nivelul anului precedent.

Liebherr a realizat creşteri semnificative în Europa de Vest, cea mai importantă regiune de desfacere. O creştere deosebit de importantă s-a înregistrat pe pieţele cheie din Germania şi Franţa. Cifrele de afaceri ale grupului de firme s-au dezvoltat semnificativ în Europa de Est, în special în Rusia. Câştigurile s-au situat peste valorile anului precedent şi în Orientul Îndepărtat /Australia şi America. S-au semnalat, în schimb, scăderi ale cifrei de afaceri în Orientul Apropiat şi Mijlociu şi în Africa.

Profitul grupului de firme a crescut însă cu 33 de milioane € la sfârşitul anului, atingându-se astfel un total de 331 de milioane €. Acesta corespunde unei creşteri semnificative cu 11,1% a profitului comparativ cu anul precedent. Compania a cunoscut un progres considerabil în domeniul exploatării, însă profitul nu l-a egalat pe cel de la nivelul anului precedent – fapt datorat influenţelor pozitive ale cursului valutar din perioada comparativă.

Mai mulţi angajaţi la investiţii constant ridicate

Numărul de angajaţi al grupului de firme a crescut din nou în anul 2017. Astfel s-au creat în total 1.561 de noi locuri de muncă. Astfel, Liebherr avea la finalul anului 43.869 de angajaţi la nivel mondial. Compania şi-a menţinut, la fel ca în fiecare an, cota investiţiilor la un nivel înalt. Amortizările în valoare de 485 de milioane € s-au aflat faţă în faţă cu investiţiile de 749 de milioane €, ceea ce corespunde doar unei uşoare scăderi de 0,3%. Centrele de greutate ale investiţiilor au fost formate de unităţile de producţie, reţeaua de distribuţie şi de service, precum şi de flota de utilaje pentru închiriere. Liebherr a înfiinţat noi unități în locaţii precum Aurangabad (India), Rognac din sudul Franţei şi în regiunea Kuzbass din Rusia. Printre numeroasele proiecte de investiţii mai mari s-a numărat continuarea extinderii locațiilor din sudul Germaniei: Biberach, Ochsenhausen şi Oberopfingen.

Este estimată o nouă creştere a cifrei de afaceri

Pentru anul 2018, grupul de firme Liebherr prevede o nouă creştere a cifrei de afaceri. Atât în domeniul utilajelor de construcţii şi minerit, cât şi în celelalte domenii de producţie se aşteaptă o evoluţie pozitivă, conform bilanţului companiei pe anul 2017. Creşteri semnificative sunt de aşteptat în special în domeniul mineritului, tehnologiei betonului, maşinilor unelte şi sistemelor de automatizare, precum şi al utilajelor terasiere. Acest lucru este confirmat și de numărul de comenzi deja înregistrate pentru 2018, care este promițător.

Cercetare şi dezvoltare: Realizarea de progrese importante

În ceea ce privește dezvoltarea, se pune accentul pe creşterea eficienţei energetice, interconectarea în reţea şi automatizarea, precum şi proiectarea uşoară a produselor. Aşa cum dovedește bilanţul actual al Grupului, s-au înregistrat progrese considerabile în cadrul tuturor sectoarelor de producţie. Liebherr efectuează, de exemplu, cercetări în domeniul aeronautic la componentele complet electrice pentru avionul viitorului şi a dezvoltat anul trecut, printre altele, concepte pentru sisteme de climatizare şi degivrare complet electrice. Un alt proiect important din 2017 a fost dezvoltarea macaralei pentru sarcini grele HLC 295000 care, având o capacitate portantă de 5.000 tone şi o înălţime maximă de ridicare de peste 170 de metri, devine cea mai mare macara construită vreodată de Liebherr. După finalizarea proiectului, aceasta urmează să fie utilizată pentru instalarea parcurilor eoliene, demontarea instalaţiilor offshore, precum şi în sectorul de petrol şi gaze.

Joi, 12 aprilie 2018, grupul de firme Liebherr a publicat bilanţul actual. Acesta conţine, pe lângă cifre detaliate, o trecere în revistă amănunţită care cuprinde o retrospectivă a anului financiar trecut. În cadrul unui interviu, Dr. h.c. Dipl. Kfm. Isolde Liebherr şi Dr. h.c. Dipl. Ing. (ETH) Willi Liebherr, acţionarii celei de-a douageneraţii a familiei Liebherr, au prezentat bilanţul pentru 2017. Bilanţul Grupului Liebherr poate fi consultat accesând www.liebherr.com/annual-report.

Pentru a descărca

Aici găsiți comunicatul de presă și fotografiile pentru descărcare

liebherr-comunicat-de-presa-anul-comercial-2017-201804 PDF (337 KB)

Contact

Kristian Küppers


Germania