Comunicate de presă | 25/09/2017 2017Aniversare: Liebherr-Hydraulikbagger GmbH sărbătorește excavatorul cu numărul 75.000

  • Excavatorul cu numărul 75.000 de la Liebherr este un excavator pe pneuri A 918 Compact Litronic
  • Design-ul special cu graffiti este realizat de artistul MadC
  • Excavatorul aniversar se alătură flotei din cadrul Departamentului de Închirieri Liebherr
  • Liebherr are în spate un număr considerabil de ani de experiență în dezvoltarea și fabricarea excavatoarelor

Excavatorul cu numărul 75.000 de la Liebherr-Hydraulikbagger GmbH, fabrica fondatoare a Grupului Liebherr, a fost livrat. Un motiv bun de a sărbători pentru companie și cei peste 1700 de angajați ai săi. Utilajul aniversar a fost prezentat angajaților în timpul sărbătorii organizate la fabrică. Excavatorul pe roți A 918 Compact Litronic a avut parte de un design special cu graffiti, realizat de Claudia Walde, cunoscută ca MadC, unul dintre cei mai faimoși artiști de graffiti din lume. Excavatorul aniversar se va alătura flotei din cadrul Departamentului de Închirieri Liebherr.

Pentru a marca această ocazie specială, excavatorul cu numărul 75.000 de la Liebherr, model A 918 Compact Litronic, a primit un design special: Utilajul aniversar a fost decorat de artistul graffiti MadC.

Imagine unică, web (175 KB)

Modelul L 300 construit de Hans Liebherr a fost primul excavator hidraulic din Europa.

Imagine unică, web (312 KB)

Caracteristicile modelului A 918 Compact Litronic încă mai corespund cerințelor inițiale dezvoltate de fondatorul companiei, Dr. Ing. E.h. Hans Liebherr - un utilaj terasier mobil, robust și ergonomic, cu disponibilitate ridicată. Excavatoarele pe pneuri Liebherr sunt renumite în toată lumea pentru eficiența, flexibilitatea și performanța lor, deoarece combină tehnologia modernă cu numeroși ani de experiență în dezvoltarea și fabricarea utilajelor de construcții. Această îmbinare dintre tradiție și inovație este elementul care stă la baza succesului companiei.

Punctele cheie în istoria excavatoarelor pe pneuri Liebherr

În anul 1954 Hans Liebherr a pus piatra de temelie pentru un nou tip de utilaj, fabricând primul său excavator pe pneuri L 300, care rămâne, chiar și în zilele noastre, unul dintre cele mai bune din lume. Modelul L300 cu șase pneuri are o greutate redusă (7,5 tone) și o putere de excepție (25 cp), fiind primul excavator hidraulic din Europa. Conceptul se remarcă și prin alte aspecte unice: Cabina operatorului, brațul, precum și combinația între cupa frontală și brațul excavator sunt toate elemente care au apărut pentru prima dată la un utilaj de construcții. Inelul rotativ a fost conceput și produs la nivel intern. Cu toate acestea, utilajul era încă acționat mecanic. Noul conceput a fost rapid acceptat de un număr mare de companii de construcții, astfel încât în primii trei ani au fost livrate peste 110 utilaje.

La scurt timp o nouă inovație majoră a fost dezvăluită. În 1960 a apărut modelul A 650, primul excavator pe pneuri complet hidraulic de la Liebherr. Pe lângă echipamentul hidraulic, utilajul avea acum și transmisie hidraulică. Având o greutate de funcționare de 16 tone și o capacitate nominală de 60 cp, acest utilaj a reprezentat un reper important în istoria excavatorului pe pneuri.

Dar Liebherr-Hydraulikbagger GmbH mai are o aniversare anul acesta: În 1967 Liebherr a dezvoltat modelul A 400 ZW, care putea fi folosit pe șinele de tren. Este o versiune specială a excavatorului pe pneuri, care se poate deplasa atât pe șosele cât și pe șine. De peste 50 de ani, gama de produse a companiei include cu succes utilajele cu deplasare pe șine și a ajuns rapid pe primul loc în Germania în acest segment de piață.

Încă de la început, pentru Hans Liebherr a fost important ca tehnologiile cheie să fie dezvoltate și fabricate intern. Acest lucru a devenit evident în 1983, în cazul excavatorului pe pneuri A 912. Motorul său diesel, pompa hidraulică, angrenajul rotativ, cutia de viteze planetară, punțile

excavatorului, precum și cutia de viteze și cutia de transfer din șasiu erau fabricate în întregime la nivel intern.

În 1989 a apărut Litronic, o altă inovație importantă de la Liebherr. Litronic este compus din sisteme electronice și hidraulice funcționale inteligente, care monitorizează, controlează și coordonează toate sistemele cheie ale excavatorului. Acest sistem a fost folosit pentru prima dată pe modelul A 912 Litronic și continuă să îmbunătățească eficiența tuturor utilajelor de construcții Liebherr produse în prezent.

Interacțiunea perfectă dintre utilaj și uneltele accesorii joacă un rol decisiv în folosirea cu succes pe șantier. De aceea Liebherr a investit și în acest sector, reușind ca în 2001 să prezintă sistemul complet automat de cuplare rapidă LIKUFIX. Cu ajutorul LIKUFIX, operatorul utilajului poate schimba toate uneltele accesorii mecanice și hidraulice prin simpla apăsare a unui buton din cabină. De asemenea, sistemul îi permite ajustarea presiunii hidraulice și a volumelor.

Progresul continuă în toate domeniile, deoarece compania dorește să rămână fidelă motto-ului „Statul pe loc este un pas înapoi”. Începând cu anii 2000, inovațiile s-au axat pe eficiență, fiind conturate de viziunea șantierului de construcții digital.

Liebherr-Hydraulikbagger GmbH – părintele grupului

În 1949 Hans Liebherr a înființat compania în Kirchdorf an der Iller, Germania de Sud, având la bază afacerea din domeniul construcțiilor deținută de părinții săi. Primele decenii de funcționare a fabricii au fost marcate de numeroase progrese, care au reprezentat piatra de temelie a poveștii de succes Liebherr. Gama largă de produse care își au originea în fabrica Liebherr din Kirchdorf și care sunt acum dezvoltate și fabricate în alte fabrici ale companiei sunt dovada capacității inovative extraordinare a locației.

În prezent, Liebherr-Hydraulikbagger GmbH este unul dintre cei mai importanți producători de excavatoare hidraulice ultramoderne din lume. De asemenea, compania dezvoltă și produce o gamă variată de utilaje pentru manipularea materialelor și autocamioane cu benă basculantă. Utilajele de înaltă-performanță au o reputație excelentă în numeroase aplicații din diverse sectoare industriale și sunt folosite pe șantiere din întreaga lume.

Pentru a descărca

Aici găsiți comunicatul de presă și fotografiile pentru descărcare

Comunicat de presă PDF (321 KB)

Contact

Stefanie Willburger


Germania