Buradasınız
Türkiye için diğer web siteleri
Enerjinin “İpek Yolu” olarak adlandırılan ve Güney Doğalgaz Koridoru’nun Türkiye ayağını oluşturan TANAP, kısa bir süre önce tamamlandı. Çeşitli tip ve modellerde 163 adet Liebherr iş makinesi ve yüksek standartlı servis organizasyonumuz ile fark yarattığımız proje hakkında tüm detayları sizler için derledik
Azerbaycan’ın Hazar Denizi’ndeki Şah Deniz 2 Gaz Sahası ve Hazar Denizi’nin güneyindeki diğer sahalarda üretilen doğal gazın öncelikle Türkiye’ye, ardından Avrupa’ya taşınması amacıyla hayata geçirilen TANAP, Güney Kafkasya Boru Hattı (SCP) ve Trans-Adriyatik Boru Hattı (TAP) ile birleşerek Güney Doğal Gaz Koridorunu oluşturuyor.
Azerbaycan’dan başlayan hat İtalya’da son buluyor. Toplam hat uzunluğu 3.500 km olan projenin, yapımı 30 ay süren projenin üçüncü aşamasının bitmesiyle birlikte TANAP’a gaz pompalanmaya başlanacak ve doğalgaz Avrupa’ya ulaşacak. Proje bittiğinde “Ortadoğu ve Avrupa’nın en uzun ve en büyük çaplı boru hattı” unvanını taşıyacak.
Dev projeye Liebherr damgası
Liebherr olarak, Türkiye ve çevre ülkeler için büyük önem arz eden TANAP’ın LOT 4 kısmında Limak İnşaat- Punj Lloyd- Kalyon İnşaat İş Ortaklığı’nın ana makine tedarikçisi olarak görev aldık. 459 km’lik bir alana yayılan görev kapsamında; makine tedarikçiliğinin yanı sıra çeşitli tip ve modellerden oluşan 163 adet Liebherr iş makinesinin işletilmesi ve satış sonrası servis hizmetleri, tarafımızca başarıyla yürütüldü. TANAP, hassas alanların ve doğal kaynakların zarar görmemesi ve iş emniyeti uluslararası standartlara uygun olarak yürütülen bir enerji projesi olduğu için Liebherr’in iş emniyeti standartları üst noktaydı ve emniyet tedbirleri amacıyla çalışacak makine ve personel için özel teçhizatlar kullanıldı ve tedbirler yüksek dikkat ile uygulandı. Projeye sağlanan Liebherr iş makineleri yüksek güvenlik standartlarıyla donatılırken, bakım ve servis hizmetlerinde görev yapan Liebherr personeli de tüm güvenlik prosedürlerini yerine getirerek sahadaki görevlerini eksiksiz olarak yerine getirdi. Personelimiz; teknik okul belgeleri, ileri sürüş eğitimleri, SRC sürüş belgeleri ile sahada 7/24 teknik destek verdi. Ek olarak, Trakya Bölgesi için ekstra bir ekip görev yaptı. Eskişehir’den başlayarak Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne illerinden geçip Türkiye-Yunanistan sınırında Edirne’nin İpsala ilçesi, Meriç Nehri’nde son bulunan LOT 4 kısmında Liebherr, hattı devamlı ilerleyen ve sabit bir şantiyesi olmayan “hareketli” projede servis organizasyonuyla fark yaratmayı başardı. Bu doğrultuda ekiplerimiz; duruma göre her gün lokasyon değiştirirken, bu lokasyonlara göre servis ve bakım işlerini yenileyip, mevcut duruma göre programlarını oluşturarak projeye sürekli destek sağladı. Genel arızalar için; Ankara ve İstanbul Bölge Müdürlüğü’nden 5 aracımız, Liebherr Ankara yetkili servisinden 2 aracımız, Liebherr Bursa yetkili servisinden ise 2 aracımız düzenli olarak hizmet verirken, periyodik bakımlar ve hafif arızalar için ise; Eskişehir-Bursa arası için 2 araç, Bursa-Çanakkale arası için 2 araç, Trakya Bölgesi için 1 araç ile projeye ekstra destek sunduk. Arıza ve bakımdaki kaliteli organizasyonumuzu yedek parça tedarikine yansıtmak da Liebherr için önem arz ediyordu. Bu konudaki acil ihtiyaçlara ise; Eskişehir- Kalkanlı, Eskişehir-Dutluca, Bursa- Mustafakemalpaşa, Balıkesir-Gönen ve Edirne- Keşan mevkilerinde kurduğumuz yedek parça depoları ile çözüm sunduk.
Liebherr iş makinelerinde uygulanan standartlar
Görev yapan 163 adet Liebherr iş makinesinin dağılımı;