Nyheder | 03.11.2016 Liebherr udvider produktporteføljen med RT kraner

De nye Liebherr RT kraner er designet med stor kapacitet og et højt sikkerhedsniveau

Enkeltbillede, web (112 KB)

Liebherr har udvidet sit mobilkran produktsortiment med RT kraner i 90 tons og 100 tons klassen. Liebherr RT kraner LRT 1090-2.1 og LRT 1100-2.1 vil blive præsenteret på Conexpo bygge- og entreprenørmaskine udstillingen i Las Vegas i marts 2017. De har en høj ydeevne, stor sikkerhed og god komfort.

Den førende på markedet i AT kraner og bæltekraner har suppleret sin produktportefølje med en serie, som Liebherr havde i sit sortiment i 1980’erne til midten af 90’erne – RT kraner med en løftekapacitet på 25 til 80 tons med Liebherr betegnelsen LTL. Hovedfokus på det tidspunkt var dog at afrunde en vifte af AT kraner og bæltekraner og bygge videre på virksomhedens globale førerposition inden for disse segmenter.

De to nydesignede RT kraner er baseret på det samme grundlæggende tekniske koncept. Kranundervogn og drejekrans er næsten identiske. Forskellene ligger i bomlængde, teleskopteknologi, ballastvægt og løftekapacitet.

”Sikkerhed først” – sikkerhedsudstyr sætter nye standarder

Et højt sikkerhedsniveau på alle områder har haft hovedprioritet i designet af de nye RT kraner. Begge nye kranmodeller har støttebensovervågning som standard. Afstøtningsstatus på dækkene og på støttebenene registreres automatisk og overføres til kranovervågningen. Montering af ballast på drejekransen og montering af dobbelt fly jib (option) inklusive vinkeljustering bliver også registreret og overvåget.

Den variable afstøtning Variobase udviklet af Liebherr som standard på de nye RT kraner er et vigtigt bidrag til at øge sikkerheden.

RT kranerne er 3,87 m høje og 3,3 m brede og transporteres på offentlig vej på blokvogn.

Egenvægten er mindre end 55 tons med komplet udstyr incl. ballast eller under 40 tons uden ballast og uden udstyr.

RT 1100-2.1 har en 50 m teleskopbom med Telematik teleskopsystem, hvor de forskellige teleskopsektioner kan skydes ud uafhængigt med en enkelt cylinder og derefter fastgøres til teleskopsektionen ovenover.

RT 1090-2.1 har en 47 m teleskopbom. Teleskopsystemet består af en to-trins hydraulikcylinder med en wireudtræksmekanisme.