Divisionen Maskinværktøjer og automationssystemer

Med mere end seks årtiers erfaring er Liebherr en af verdens førende producenter af tandhjulsfræsere, fortandingsværktøjer og automationssystemer. Aktiviteterne i divisionen Maskinværktøjer og automationssystemer koordineres af Liebherr-Verzahntechnik GmbH i Kempten (Tyskland).

Snekkefræsnings- og profilslibningsmaskine fra Liebherr

Snekkefræsnings- og profilslibningsmaskine fra Liebherr

Snekkefræsnings- og profilslibningsmaskine fra Liebherr
LGG 180-tandhjulsslibemaskinerne til snekkefræsnings- og profilslibning kombinerer korte slibetider med konstant høj kvalitet i segmentet med store serier. De bruges for eksempel af bilproducenter og leverandører af bilkomponenter til slibning af tandhjulsdele i gearkasser til biler.

Produktområdet tandhjulsfræsere

Liebherr begyndte at fremstille tandhjulsfræsere allerede i starten af 1950'erne. Koncernen er nu en af verdens førende producenter af valsefræsere, tandhjulshapemaskiner, snekkefræsnings- og profilslibningsmaskiner samt fortandingsværktøjer. Disse produkter bruges af mange velkendte virksomheder i den internationale maskinindustri og bilindustrien. Den fremtidsorienterede teknologi med kølevæskefri fræsning med høj hastighed inden for tandhjulsteknologi beskytter ikke alene miljøet, men øger også maskinproduktiviteten.

Produktområdet automationssystemer

Inden for produktområdet automationssystemer leverer Liebherr gantryer til håndtering af arbejdsemner med en vægt på op til 6.500 kg samt udstyr til automatisk af- og pålæsning for maskinværktøjer og forskellige transportsystemer. Projekter inden for alle produktions- og montageområder kan implementeres med et bredt udvalg af produkter som lineære gantryer, pallehåndteringssystemer og transportørsystemer. Den modulære struktur og brugen af højkvalitetskomponenter samt højt kvalificerede medarbejdere garanterer ekstra stor tilgængelighed for systemerne. Sammen med førende maskinproducenter implementerer Liebherrs produktområde med automationssystemer produktionskædesammenkædning, automation af bearbejdningscentre og systemintegration af maskinværktøjer.

Produktionssteder i Europa, USA og Asien

Aktiviteterne i produktdivisionen Maskinværktøjer og automationssystemer administreres af den kontrollerende virksomhed for divisionen, Liebherr-Verzahntechnik GmbH i Kempten (Tyskland), der også fungerer som produktionssted og har en anden afdeling i Ettlingen tæt på Karlsruhe (Tyskland). Andre produktionssteder kan findes i Collegno nær Torino (Italien), Saline, Michigan (USA) og Bangalore (Indien) suppleret af en verdensomspændende salgs- og serviceorganisation.

Produktsortiment inden for maskinværktøjer og automationssystemer

Liebherr leverer et omfattende udvalg af produkter inden for tandhjulsfræsere og automationssystemer.

Produktionsanlæg

Divisionen Maskinværktøjer og automationssystemer har produktionsanlæg fem forskellige steder i Europa, USA og Asien.

Bangalore (Indien)
Collegno (Italien)
Ettlingen (Tyskland)
Kempten (Tyskland)
Saline (USA)