Laajentuminen ja rakenneuudistus

Yrityksen historian kolmantena vuosikymmenenä Liebherr siirtyy seuraavalle mantereelle, yhtiö jatkaa laajenemistaan myös Euroopassa. Jatkuvan kasvun myötä esille nousee kysymys konsernin tulevasta rakenteesta – suunta alkaa muuttua seuraavalle sukupolvelle.

 • 1974 Myyntikampanja Kanadassa

  Pohjois-Amerikan organisaatiot saavat tukea uudelta Kanadan yksiköltä. Vuonna 1974 Liebherr-Canada Ltd. aloittaa hydraulisten kaivukoneiden myynnin Burlingtonin toimipisteessä Ontariossa (Kanada).

 • 1974 Liebherr valloittaa Amerikan markkinat

  Liebherr haarautuu Amerikan mantereelle ja saman vuoden helmikuussa perustetaan Liebherr Brasil Ltda Guaratinguetáan, São Pauloon Brasiliaan. Päätuotteita ovat laiva- ja satamanosturit.

 • 1976 Uusia toimipaikkoja Itävallassa

  1970- luvun puolivälissä Liebherrin tehdas Ehingenissä asetetaan äärirajoille. Hans Liebherr päättää siirtää laivanosturituotannon Itävallan Nenzingiin. Tämän muutoksen ohella myös telatraktoreiden ja –kuormaajien sarjatuotanto aloitetaan Tirolin Telfsissä.

 • 1978 Rakennuskoneiden komponentit Sveitsistä

  Liebherr Machines Bulle SA perustetaan Bullessa (Kanton, Fribourg, Sveitsi), jossa tuotetaan käyttö- ja ohjausjärjestelmien komponentteja rakennuskoneisiin. Nykyisin tuotevalikoimaan kuuluvat diesel- ja bensiinimoottorit, sekä hydrauliset komponentit.

 • 1980 Lienz – Itävallan neljäs toimipiste

  Helmikuussa 1980 nähtiin seuraavan tehtaan avajaisseremonia. Itävallassa, itä-Tirolin Lienzin Henceforth tuottaa jääkaappi- ja pakastinlaitteita pääasiallisesti kaupallisiin tarkoituksiin.

 • 1971-80 Maailmanlaajuinen laajentuminen

  Vuonna 1970 Liebherr juurtuu Amerikan mantereelle. Niin palvelu, kuin paikallisten asiakkaiden läheisyys ovat tärkeitä Hans Liebherrille, ja sittemmin Liebherr-America Inc. perustetaan Virginian osavaltion Newport Newsiin. Yritys tuottaa Pohjois-Amerikan markkinoille hydraulikaivukoneita sekä tela- ja pyöräkuormaajia. Lisäksi se alkaa edustaa myös koneistustyökaluja, materiaalinkäsittelyä ja ilmailualan tarvikkeita.

  Vuonna 1974 uudet yritykset perustetaan Guaratinguetáan (Brasilia) ja Burlingtoniin Ontarioon (Kanada). Euroopassa yritys vastaa kysynnän kasvuun ottamalla käyttöön uusia tuotantolaitoksia Itävallassa ja Sveitsissä.

  1976 Konsernin uudelleenjärjestely

  Hans Liebherrille luotettavuus ja jatkuvuus ovat ratkaisevia arvoja yrityksen johtamisessa, jo aikaisessa vaiheessa hän laittaa rattaat pyörimään seuraavaa sukupolvea varten. 1970- luvun puolivälissä hän jakaa konsernin kahteen oikeudellisesti itsenäiseen elementtiin: saksalaiseen, jonka johdossa on Liebherr-Holding GmbH ja sveitsiläiseen, jonka emoyhtiönä toimii Liebherr-International AG.

  LTM 1025 ajoneuvonosturi on vaikuttava sekä ajoteillä, että maastossa.

  LTM 1025 ajoneuvonosturi on vaikuttava sekä ajoteillä, että maastossa.

  1977 First all-terrain crane

  Myös rakenneuudistuksen aikana Liebherr erottuu teknologian innovaatioidensa myötä. Vuonna 1977 yhtiö esittelee LTM 1025, maailman ensimmäisen ajoneuvonosturin, joka soveltuu niin teillä kuin maastossa ajettavaksi. 24 metrinen teleskooppivarsi, jonka kantavuus on 25 tonnia, mahdollistaa täysin uusia käyttöalueita. Yhdessä seuraajamalli LTM 1030:n kanssa nosturit muodostavat ajoneuvonosturikonseptin.

  Tämä uraauurtava keksintö kerää tunnustusta koko toimialan puitteissa ja yhtiön liikevaihto ja vienti kasvavat seuraavina vuosina.