Konsernin perusta

Torninosturin keksiminen on synonyymi Liebherr- yhtymän syntymiselle. Ensimmäisen vuosikymmenten aikana pieni rakennusfirma kehittyy rakennuskoneiden ja muiden teknologisesti kehittyneiden tuotteiden valmistajaksi.

 • TK 3.6 kuljetus ja pystytys

  Ensimmäisen Liebherr torninosturin seuraajamalli otettiin käyttöön vuonna 1950.

 • Mobiili käyttöönotto

  Torninosturi nopeuttaa ja yksinkertaistaa uudelleen rakentamista Saksassa vuoden 1949 jälkeen.

 • Räjähdysmäistä menestystä

  Liebherr nostureita työmaalla Rotterdamissa vuonna 1956

 • Vuonna 1949 keksittiin mobiilitorninosturi

  Sodan jälkeisessä Saksassa monet alueet pitää rakentaa uudelleen. Hans Liebherr hoitaa vanhempiensa rakennusyritystä Etelä-Saksassa. Hän huomaa rakennusteollisuuden tarpeen työkaluille ja koneille kotimaisessa rakentamisessa. Yhdessä suunnittelijoiden ja kauppiaiden kanssa hän kehittää ensimmäisen mobiilitorninosturin vuonna 1949. TK 10 voidaan kuljettaa ja asentaa helposti rakennustyömaille, se on myös ensimmäinen tuote Hans Liebherr Maschinenfabrikilta (insinööritoimisto), joka perustettiin vuonna 1949 Kirchdorfiin. Mallien uudistuessa nosturituotanto Liebherrillä nopeutuu ja rakennusfirma muuttuu rakennuskoneiden valmistajaksi.

  Kevyt ja tehokas: L300:n myötä Hans Liebherr rakentaa ensimmäisen hydraulikaivukoneen Euroopassa.

  Kevyt ja tehokas: L300:n myötä Hans Liebherr rakentaa ensimmäisen hydraulikaivukoneen Euroopassa.

  1952-54 Tuotevalikoiman laajentuminen

  1950- luvun lopulla vaihteistojen hammaspyöriä on vaikeaa löytää. Saadakseen valmistettua nostureita, Hans Liebherr aloittaa jyrsinkoneiden valmistuksen tuottaakseen itselleen hammaspyöriä.

  Kun Hans Liebherr vuokraa kaapelikaivukoneen vuonna 1953, hän huomaa siinä heikon teho-/ painosuhteen. Kahdeksan kuukautta myöhemmin hän esittelee ensimmäisen hydraulisen kaivukoneen Euroopassa – L300, joka on neljä kertaa kevyempi kuin vuokrakone. Vuonna 1954 alkaa näiden suuritehoisten koneiden sarjatuotanto.

  1955: Liebherr jääkaapin mainos

  1955: Liebherr jääkaapin mainos

  1955: Liebherr jääkaapin mainos
  Vuonna 1954 vain yhdessä kymmenestä saksalaisesta kotitaloudesta on jääkaappi. Hans Liebherr huomaa tarpeen ja ryhtyy valmistamaan jääkaappeja.

  1954 Rakennuskoneista jääkaappeihin

  Hans Liebherrillä uusien liiketoiminta-alueiden takana oleva sysäys on joskus syntynyt henkilökohtaisten kontaktien kautta. Pankkinsa haarakonttorin johtajalta hän kuulee myytävänä olevasta jääkaappitehtaasta.

  Tutkiessaan tuotteen myyntiä ja markkinointia, Hans Liebherr huomaa laitteiden valtavat mahdollisuudet. Tuohon aikaan vain yhdessä kymmenestä kotitaloudesta Saksassa on jääkaappi – ja talouden kasvaessa myös kysyntä kasvaa. Hans Liebherr ei osta tehdasta, mutta sen sijaan rakentaa oman tuotantotehtaansa Ochsenhauseniin Etelä-Saksaan. Vuonna 1954 rakennetaan ensimmäinen jääkaappi ja sarjatuotanto alkaa jo vuoden kuluttua.

  Rakennuskoneiden valikoimaa laajennetaan vuonna 1956 betonin tuotanto- ja kuljetuskoneisiin, joita Liebherr rakentaa tuohon aikaan Bad Schussenriedissä.

  1956 Ensimmäinen betonisekoitustekniikan tehdas

  Rakennuskoneiden valikoimaa laajennetaan vuonna 1956 betonin tuotantokoneisiin ja betonin kuljetuskoneisiin, joita Liebherr rakentaa tuohon aikaan Bad Schussenriedissä.

  1958 Laajentuminen Euroopassa ja Afrikassa

  Saksassa perustettu Liebherr perustaa ensimmäisen tehtaansa ulkomailla 1950- luvulla. Saadakseen jalansijaa Iso-Britannian ja Pohjois-Amerikan markkinoilla, Liebherr rakentaa tuotantotehtaan Irlannin Killarneyyn. Alkuun täällä rakennetaan torninostureita, joita seuraavat kontti-, telakka- ja erikoisnosturit. 1960- luvulla perustettiin Etelä-Afrikassa Liebherrin ensimmäinen Euroopan ulkopuolinen yritys. Hans Liebherr aloittaa Liebherrin kansainvälistymisen.

  Lentokoneiden laskutelineiden huoltoa Lindenbergin toimipisteessä

  Lentokoneiden laskutelineiden huoltoa Lindenbergin toimipisteessä

  1960 Ilmailutoiminnan aloitus

  Vapaaehtoisen osallistumisen kautta Hans Liebherrin sitoutuminen ilmailuteollisuuteen alkaa 1950- luvun lopussa. Maaliskuussa 1960 hän perustaa Liebherr-Aero-Technik GmbH yrityksen Lindenbergiin Saksaan.