Liebherr в България

Фирмената група Либхер е представена на българския пазар от много години. В Радиново са установени две производствени дружества на Либхер от различни отрасли. От 1999 г. Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД произвежда там висококачествени хладилници и фризери. От 2004 г. също в Радиново се установява Либхер-Транспортейшън Системс ЕООД и произвежда отоплителни, вентилационни и климатични системи за приложение в железопътния транспорт. В завода в Пловдив фирма Либхер Конкрийт Технолоджи Марица ЕООД от 2021-ва година произвежда високо качествени бетоновози за икономичен транспорт на бетон.

Liebherr-Hausgeräte Marica EOOD в Радиново

Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД в Радиново

Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД в Радиново

Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД в Радиново

 

Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД произвежда широка гама от висококачествени хладилници и фризери за домакинска употреба.

Производствената база беше основана през 1999 г. и пусната в действие през 2000 година. Високото качество на хладилниците и фризерите Liebherr е от първостепенно значение и в Радиново. Произвеждат се комбинирани и автоматични хладилник-фризери , малки хладилници и фризери, а също така и фризери с NoFrost от върхов клас за началните ценови сегменти и уреди с висок енергиен клас А++ и А+++.

От момента на своето основаване Liebherr-Hausgeräte Marica EOOD се развива много динамично. Първоначалният обем на продукцията беше 14.000 хладилни уреди годишно, който сега е увеличен до около 1.000.000 уреди. В момента във фирмата работят над 1900 сътрудници.

 

Числа и факти

 • Основаване: 1999 г.
 • Брой на сътрудниците: 1.800
 • Обща площ: 252.800 м²
 • застроена площ: 100.000 м²

Към Liebherr-Hausgeräte Marica EOOD

Адрес

Liebherr-Hausgeräte Marica EOOD

Пловдивска Обл.

4202 Радиново

България

Liebherr Transportation Systems Marica EOOD

Монтаж на климатични системи при Либхер-Транспортейшън Системс Марица ЕООД

Монтаж на климатични системи при Либхер-Транспортейшън Системс Марица ЕООД

Liebherr Transportation Systems Marica EOOD произвежда отоплителни, вентилационни и климатични системи, а също така и компоненти за железопътната промишленост.

В Liebherr Transportation Systems Marica EOOD се намира серийното производство на климатични системи за железопътния транспорт за всички големи проекти за европейски клиенти. Като доставчик за железопътната промишленост фирмата има сертификат по International Railway Industry Standard (IRIS). IRIS се базира на предписанията на нормата за качество ISO 9001, разширена със специалните изисквания за железопътната промишленост и има международно признание.

Числа и факти

 • Основаване: 2009 г.
 • Брой на сътрудниците: 270
 • Площ: 9.200м²

Адрес

Liebherr-Transportation Systems Marica EOOD

Пловдивска Обл.

4204 Царацово

България

Liebherr Concrete Technology Marica EOOD в Пловдив

Производствено хале за бетоновози в Пловдив/България.

Производствено хале за бетоновози в Пловдив/България.

Либхер-Конкрийт Технолоджи Марица ЕООД произвежда висококачествени бетоновози за икономически изгодно транспортиране на бетон.

Част от производствената програма е и предварително сглобено оборудване за бетоновози за завода Liebherr-Mischtechnik в южногерманския град Бад Шусенрийд.

Процесно ориентираното производство в базата в Пловдив е оборудвано с модерни машини, които най-оптимално отговарят на високите изисквания на този производствен сегмент.

Основни данни

 • Година на основаване: 2021
 • Брой сътрудници: 110
 • Обща площ: 40 600 м²
 • Застроена площ: 12 600 м²
Към Liebherr Concrete Technology Marica EOOD

Адрес

Liebherr Concrete Technology Marica EOOD

Кукленско шосе 40

4004 Пловдив

България