Fra mellomstor bedrift til internasjonalt konsern

20 år etter grunnleggelsen sysselsetter Liebherr ca. 6 000 personer over hele verden. Omsetningen øker kontinuerlig, tross svingende konjunktur. Liebherr ekspanderer, og grunnlegger flere bedriftsenheter.

RT 1000-bulldoserne som produseres i Colmar, har en driftsvekt på 20 tonn.

RT 1000-bulldoserne som produseres i Colmar, har en driftsvekt på 20 tonn.

1961 Første etablering i Frankrike

For å etablere bedriften utenfor Tyskland hadde Liebherr på slutten av 1950-årene stiftet de første filialene i Irland, Sør-Afrika og Østerrike.

I jakten på et nytt produksjonssted for bulldosere bestemmer Liebherr seg for Colmar i Alsace i Frankrike. Den sentrale beliggenheten i Europa og gode kommunikasjoner er her utslagsgivende. Valget av et produksjonssted i Frankrike gjør det lettere å komme inn på det franske markedet.

Store maskiner for store oppgaver

Etter at hjørnesteinen var blitt lagt i juli 1961, utvikler fabrikken i Colmar seg raskt. Jordarbeid, riving, tunnelbygg – Colmar-fabrikkens dimensjoner øker med behovene, og anlegget utvikler seg med årene til å bli ekspert på bulldoserproduksjon. Nye arbeidsområder utvikler seg ut fra den økende spesialiseringen: Allerede et tiår senere produseres de første gruvemaskinene.

Prof. Dr. Weyres overrekker Hans Liebherr æresdoktortittelen ved den tekniske høyskolen i Aachen.

Prof. Dr. Weyres overrekker Hans Liebherr æresdoktortittelen ved den tekniske høyskolen i Aachen.

1964 Æresdoktorat for Hans Liebherr

Over 30 patenter for tårnkraner, ca. 20 hydrauliske gravemaskiner og over et dusin for betongblandere – på mange byggeplasser i verden lettes arbeidet av Liebherrs oppfinnelser.

I tillegg til de tekniske realiseringene er det fremfor alt bedriftens effektivitet som gir Hans Liebherr høy anseelse i offentligheten. Den tekniske høyskolen i Aachen hedrer disse ytelsene med et æresdoktorat.

1968 Positiv balanse etter to årtiers vekst

I andre halvdel av 1960-årene viderefører Liebherr suksessen tross resesjonsfasene. Balansen for det 20. regnskapsåret viser en omsetning på 400 millioner DM. Konsernet har 6 000 medarbeidere over hele verden. Liebherr har med suksess etablert seg som banebrytende produsent av anleggsmaskiner, og har gått inn i nye aktiviteter i en rekke industrigrener.

Liebherr-mobilkranenes stamfar: AK 40 kan løfte opptil seks tonn.

Liebherr-mobilkranenes stamfar: AK 40 kan løfte opptil seks tonn.

1969 Fra Ehingen og ut i hele verden

Liebherr ekspanderer ikke bare uten-, men også innenfor Tysklands grenser. I 1969 begynner konsernets utvikling mot å bli den fremste leverandøren av mobil- og beltekraner med grunnleggelsen av fabrikken Ehingen GmbH. Tross hard konkurranse har Liebherr komplette ordrebøker i de følgende årene. Eksporten øker. Forsknings- og utviklingsavdelingen yter sitt bidrag til suksessrik ekspansjon. Enten det er bilkran, skipskran eller offshore-løsning – ingeniørene arbeider grundig med å finne nye anvendelsesmuligheter og stadig økende nyttelast.