19.08.2015
Excavatoarele miniere Liebherr asigură productivitate maximă

Liebherr stabileşte nivelul de referinţă în ceea ce priveşte fiabilitatea şi rentabilitatea cu excavatorul minier R 9150

Liebherr stabileşte nivelul de referinţă în ceea ce priveşte fiabilitatea şi rentabilitatea cu excavatorul minier R 9150

Liebherr stabileşte nivelul de referinţă în ceea ce priveşte fiabilitatea şi rentabilitatea cu excavatorul minier R 9150

Cu noul excavator minier R 9150, Liebherr stabileşte un nivel de referinţă în ceea ce priveşte fiabilitatea şi rentabilitatea. Productivitatea sa ridicată înseamnă că R 9150 poate concura chiar cu utilajele mai mari din clasa de 200 de tone.

Portofoliul de produse Liebherr cuprinde un număr mare de utilaje pentru industria minieră, care efectuează o gamă largă de sarcini în condiţii de eficienţă şi fiabilitate. Clienţii Liebherr din Germania până în Noua Zeelandă confirmă că utilajele puternice impresionează prin performanţele, eficienţa şi productivitatea ridicate în diverse operaţiuni de extracţie din cariere.

Prima prezentare de către Liebherr a excavatorului minier R 9150 la un târg comercial european a avut loc la Steinexpo, ediţia 2014. Utilajul este echipat cu componente robuste, special concepute pentru lucrări miniere. Aceste componente, dezvoltate şi fabricate de Liebherr, constituie baza fiabilităţii ridicate a utilajului. Retroexcavatorul şi excavatorul cu cupă de încărcare sunt proiectate drept standard pentru un volum nominal de 8,3 metri cubi. Cupa Liebherr optimizată şi pachetul specific de protecţie împotriva uzurii facilitează pătrunderea în material. Aceasta înseamnă că operatorii excavatorului pot extrage material solid din carieră şi umple cupa mai uşor. Performanţele remarcabile şi timpii scurţi ai ciclurilor fac ca R 9150 să fie un excavator extrem de eficient. Productivitatea sa ridicată îl transformă într-un concurent serios, chiar şi pentru utilajele din clasa de 200 de tone.

În carierele exploatate de Schiewe GmbH & Co. KG din Ostwestfalen-Lippe, Germania, excavatoarele miniere Liebherr extrag calcar cochilifer din era Triasică. Pentru a putea face faţă cantităţilor enorme de 600.000 până la 700.000 de tone anual, compania analizează utilajele sub aspectul eficienţei şi durabilităţii înainte de a le achiziţiona. Împreună cu distribuitorul Liebherr Grotemeier din Bünde, s-a ajuns la concluzia că excavatorul minier R 984 cu cupă cu o capacitate de 7,5 metri cubi şi descărcare pe la fund este echipamentul cel mai eficient pentru excavare directă. Deoarece acest excavator a impresionat prin performanţele sale ridicate, Schiewe a investit într-un alt R 9150 cu cupă de 8,0 metri cubi şi descărcare pe la fund.

„Cele mai recente achiziţii ale noastre, Liebherr R 9150 şi R 984, s-au dovedit la fel de bine adaptate pentru procesul de extracţie din carieră. Ambele excavatoare Liebherr au greutatea de lucru potrivită şi o putere hidraulică mai mult decât suficientă pentru metoda excavării directe. Ambele utilaje se caracterizează prin eficienţa lor extraordinară,” a comendat administratorul Rolf Schiewe, subliniind mulţumirea sa faţă de utilajele Liebherr. Apreciază consumul redus de combustibil, dar nu numai din motive de economie. „Protecţia mediului înconjurător este importantă pentru noi. Facem un efort real pentru a asigura controlul impactului activităţilor noastre asupra mediului. Economiile de combustibil sunt un pas important în această direcţie.”

Inapoi la pagina precedenta