Nyheter | 12/07/2018 Liebherr utökar sin portfölj av reachstackers

Liebherr Reachstacker LRS 545 arbetar med containrar i Antwerpens hamn

Enskild bild, webb (99 KB)

För precis tre år sedan presenterade Liebherr Maritime Cranes den första prototypen av Reachstacker LRS 545 med anledning av TOC Europe i Rotterdam. Nu kompletteras serien LRS 545 med två ytterligare produkter. LRS 545 - 35 med en lyftkapacitet på 35 ton i den andra containerraden och LRS 545 Log Handler med en gripkapacitet på 8,2 m².

Sedan lanseringen juni 2015 har samtliga produkter i LRS 545-serien räknats till de mest innovativa på reachstacker-marknaden. Den helt avgörande faktorn är det unika drivningskonceptet hos Liebherrs reachstackers – den hydrostatiska drivningen. Konceptet som Liebherr utvecklat är en high end-lösning och har redan bevisat sin förmåga på över 70 000 Liebherr-hjullastare.

–”Under de tre senaste åren har vi fått massvis med värdefull respons från våra kunder. Ägarna uppskattar särskilt egenskaperna hos våra produkters steglösa och växelfria drivning. Tack vare separat hjuldrift och den utmärkta panoramautsikten från förarhytten, är våra reachstackers kända för utmärkt mobilitet och överblick – även i terminaler med smala containerkorridorer”, berättar Eric Colditz, Sales Director för reachstackers på Liebherr.

Alla fördelar som fanns på de tidigare modellerna finns också på de nya LRS 545 - 35 och Log Handler. Den beprövade hyttkonstruktionen och den smala kilformen på chassit gör det extra säkert och behagligt att sköta de nya maskinerna. För att ytterligare öka säkerheten under drift har Liebherr utformat ett nytt Topview-kamerasystem, som finns som extrautrustning för alla modeller i LRS 545-serien.