Nyheter | 10/10/2018 ”Han med den svarta maskinen”

Att satsa på sin maskins utseende ger jobb. Det vet entreprenör Robert Lidén från Olsfors utanför Borås. Robert beställde sin Liebherr svartlackerad och spädde på med motivlack och extraordinär belysning.

Robert Lidén i arbete med sin maskin vid ett utemiljöjobb. (Foto: Mats Thorner)

Enskild bild, webb (259 KB)

Robert Lidén i arbete med sin maskin vid ett utemiljöjobb. (Foto: Mats Thorner)

Enskild bild, webb (266 KB)

Robert Lidén i arbete med sin maskin vid ett utemiljöjobb. (Foto: Mats Thorner)

Enskild bild, webb (210 KB)

Nu vet alla vem Robert Lidén är, ”han med den svarta hjulgrävaren”. Han driver Konungsgärde Åkeri AB och har insett att om man är känd så innebär det snabbare och mer jobb när behovet uppstår hos kunderna.
Många minns säkert hans svarta hjulgrävare när den presenterades offentligt första gången på Svenska Maskinmässan i maj-juni. Hjulgrävaren, en Liebherr A914 Compact på drygt 16 ton stack ut i Liebherrs monter. Bland allt gult fanns Roberts A914, som han utvecklat i samarbete med Liebherrs säljare Mattis Ryd.

Den nya bandgrävaren blir naturligtvis svart den också. Robert har beställt den svartlackerad från Liebherrs fabrik och sedan blir det motivlack och ytterligare särdrag som gör att den maskinen också blir ihågkommen.
– Svart är min favoritfärg på fordon, varför vet jag inte riktigt, haha! Men så är det och hjulgrävaren fick sin motivlack hos Litab Lack i Vänersborg och belysningslösningarna från Standby, säger Robert.

Därefter har allt rullat på och all uppmärksamhet ger resultat. Det har till och med gått så bra att Robert vågat beställa ytterligare en Liebherr. Denna gången en bandgrävare, den kompaktbyggda Liebherr R920 Compact på ungefär 22 ton.
– Hittills har jag jobbat ensam. Nu anställer jag en maskinförare efter årsskiftet och därmed har jag faktiskt expanderat min verksamhet med 100 procent, säger Robert.

– Sedan får vi väl se vad som händer. Med två maskiner kan Konungsgärdes verksamhet etableras så vi kan fortsätta att bygga upp vårt goda rykte.

– Nyttan med att ha snygga maskiner av hög kvalitet är inget att snacka om. Man blir gratulerad och ihågkommen när det finns behov av maskiner. Min unika Liebherr har gett ett uppsving för mitt företagsnamn.

Downloads

Pressmeddelande Svenska PDF (93 KB)

Kontakta

Jörg  Miethke


Liebherr-Sverige AB

Västerås

Fallskärmsvägen 5

721 31 Västerås

Sverige