Avdelingen for verktøymaskiner og automatiseringssystemer

Med over seks tiårs erfaring er Liebherr en av verdens fremste produsenter av tannhjulmaskiner, tannhjulsverktøy og automatiseringssystemer. Aktivitetene til avdelingen for verktøymaskiner og automatiseringssystemer koordineres av Liebherr-Verzahntechnik GmbH i Kempten (Tyskland).

Valse-- og profilslipemaskiner fra Liebherr

Valse-- og profilslipemaskiner fra Liebherr

Valse-- og profilslipemaskiner fra Liebherr
Valse- og profilslipemaskinen LGG 180 kombinerer korte slipetider med konstant høy kvalitet i storserieområdet. Den brukes f.eks. innen bilproduksjon til å slipe deler til girkassene.

Produktområde tannhjulmaskiner

Allerede i begynnelsen av 1950-årene startet Liebherr produksjon av tannhjulmaskiner. I dag er konsernet en av verdens fremste produsenter av valsefresemaskiner, valsestøtmaskiner, valse- og profilslipemaskiner samt tannhjulsverktøy. Disse produktene brukes av mange kjente bedrifter innen internasjonal maskinbygging og kjøretøyindustri. Den fremtidsrettede teknologien for høyhastighetsbearbeiding i girteknologien er ikke bare miljøvennlig, men øker også maskinens produktivitet.

Produktområde Automatiseringssystemer

Produktområdet Automatiseringssystemer omfatter portalroboter for håndtering av emner på 6500 kg samt automatiske laste- og losseinnretninger for verktøymaskiner og mange ulike typer transportinnretninger. Med et bredt produktspekter som f.eks. lineære portaler, pallhåndteringssystemer og transportanlegg er det mulig å gjennomføre prosjekter på alle områder innen produksjon og montasje. Modulær struktur, bruk av avanserte komponenter og innsats fra høykvalifisert fagpersonale gjør at systemene er mer enn gjennomsnittlig tilgjengelige. I samarbeid med kjente maskinprodusenter utfører produktområdet Automatiseringssystemer automatisering av bearbeidingssentre samt systemintegrering av verktøymaskiner.

Produksjonssteder i Europa, USA og Asia

Aktivitetene i produktområdet Verktøymaskiner og automatiseringssystemer styres av selskapet Liebherr-Verzahntechnik GmbH i Kempten (Tyskland), som samtidig er produksjonssted, og drives en ekstra filial i Ettlingen i nærheten av Karlsruhe (Tyskland). Andre produksjonssteder finnes i Collegno ved Torino (Italia), i Saline, Michigan (USA) og i Bangalore (India), støttet av en verdensomspennende salgs- og serviceorganisasjon.

Produktprogram Verktøymaskiner og automatiseringssystemer

Liebherr tilbyr mange produkter innen tannhjulmaskiner og automatiseringssystemer.

Produksjonssteder

Avdelingen Verktøymaskiner og automatiseringssystemer har produksjonsanlegg på fem steder i Europa, USA og Asia.