Avdelingen for komponenter

Liebherr-Component Technologies AG i Bulle (Sveits) koordinerer alle aktivitetene til avdelingen for komponenter i Liebherr-konsernet. Denne avdelingen er spesialisert på utvikling, konstruksjon, produksjon og vedlikehold av høytytende komponenter innen mekanisk, hydraulisk og elektrisk kjøre- og styreteknikk.

Store rullelagre

Store rullelagre

Store rullelagre
Store rullelagre inngår i produktprogrammet i Liebherrs komponentavdeling. De produseres i Biberach (Tyskland) og Monterrey (Mexico). Lagrene har diametre på 400 til 6000 mm. Bruksområdene er mange. I vindkraftverk er lagrene f.eks. innebygd i rotorbladreguleringen og i maskinhusets giring.

Variert produktprogram

Det omfangsrike programmet omfatter diesel- og gassmotorer, injeksjonssystemer, motorstyringsutstyr, aksialstempelpumper og -motorer, hydraulikksylindere, store rullelagre, girkasser og kabelvinsjer, elektriske anlegget, elektroniske komponenter og kontrollteknikk, samt programvare. Disse avanserte komponentene finnes i kraner og jordforflytningsmaskiner, i gruveindustrien, i maritime anvendelser, i vindkraftanlegg, kjøretøyteknikk, luftfart og transportteknikk. Synergieeffektene knyttet til de andre produktområdene i Liebherr-konsernet utnyttes for å drive den permanente teknologiske utviklingen videre.

Kundeorientert utvikling

Liebherr kan tilby kundene skreddersydde løsninger takket være den avanserte produktintegreringen og moderne og fleksible produksjonsanlegg. Hver komponent utformes etter individuelle ønsker og krav – fra produktideen via utvikling, fremstilling og idriftsetting til serieproduksjon. Liebherr tilbyr også å fornye de mekaniske og hydrauliske komponentene i kraftoverføringen, på de forskjellige trinnene.

Produksjonsanlegg og salg over hele verden

Liebherrs komponenter utvikles og fremstilles på i alt ti forskjellige steder: Biberach an der Riß, Deggendorf, Ettlingen, Kirchdorf an der Iller og Lindau (alle i Tyskland), Bulle (Sveits), Colmar (Frankrike), Dalian (Kina), Monterrey (Mexico) og Guaratinguetá (Brasil). Liebherr-Components AG i Nussbaumen (Sveits) er ansvarlig for verdensomfattende salg og vedlikehold av disse produktene til kunder utenfor Liebherr-konsernet. Selskapet kan her støtte seg til salgsfilialer, agenturer og forhandlere i andre land.

Produkter i komponentsektoren

Komponentavdelingen tilbyr et omfattende produktprogram for de forskjelligste bruksområder.

Produksjonssteder

Konsernets komponenter produseres på ti forskjellige steder i verden.