26.04.2017 г.
Ден на отворените врати в Liebherr в България

Заинтересовани посетители в деня на отворените врати в Liebherr в България.

Заинтересовани посетители в деня на отворените врати в Liebherr в България.

Заинтересовани посетители в деня на отворените врати в Liebherr в България.

В деня на отворените врати в Радиново учениците могат да се информират за професии и възможности за обучение в Liebherr.

На 8 април 2017 г. „Либхер-Хаусгерете Марица“ ЕООД отвори вратите си и в рамките на това мероприятие за кариерно ориентиране представи информация относно възможностите за постъпване на работа във фирмената група. Денят на отворените врати, който се провежда ежегодно в Радиново, е насочен най-вече към ученици от професионални училища, както и към младежи, които търсят възможности за обучение.

Заедно с надникването в учебния център посетителите имат и възможността да вземат участие в обиколка на завода на „Либхер-Хаусгерете Марица“ ЕООД. Освен това посетителите могат да докажат своята сръчност при изработването на ключодържател.

От 2009 г. в Радиново Liebherr предлага на учениците възможността да завършат професионално обучение – в областите промишлен механик и оператор на съоръжение. Едногодишното обучение се разделя на две части: първите шест месеца се провеждат в учебния център, вторите шест месеца в съответните отдели, в които обучаващите се ще бъдат назначени след завършването си. Заедно със специализираното учебно съдържание обучаващите се участват редовно и в курсове – например за подобряване на социалните компетенции.

Заедно с учебния център „Либхер-Хаусгерете Марица“ ЕООД отвори вратите си в края на март и за студенти от различни технически университети. В рамките на „Best Engineer Week“, която се провежда ежегодно и на която Liebherr взима участие за трети път, на участниците се поставят съвсем конкретни задачи. Те се изпълняват в рамките на няколко часа. След това предложенията и решенията се представят в пленум. От една страна по този начин учащите могат да получат обширно първо впечатление за работата, а от друга страна Liebherr може да се запознае с потенциалните си кандидати за работа по-отблизо. По този начин способността за работа в екип, социалните компетенции, логическото мислене и умението да се решават проблеми могат лесно да бъдат разпознати. В края Liebherr предлага място за провеждане на практиката или стипендия на най-добрите участници.

назад към предишната страница