Pressmeddelanden | 28/01/2019 Ny generation bandgrävmaskiner från Liebherr: R 934 på Bauma 2019-mässan

  • R 934, baserad på R 938-plattformen, presenteras tillsammans med en motor som uppfyller kraven i utsläppsstandarden Stage V.
  • Förenklat, snabbt och säkert underhållsarbete för robusthet på en ny nivå.
  • Ytterligare ökad kraft hos maskinen tack vare en omfattande ombyggnad av grävmaskinens olika aggregat och konstruktion.
  • Modellerna R 934 och R 938 finns tillgängliga med de relevanta motorerna i länder där utsläppsstandarderna är mycket stränga eller mindre stränga, eller i länder där sådana förordningar inte finns alls.

München (Tyskland) den 28 januari 2019 – Produktionen av den senaste generationen bandgrävmaskiner för schaktning vid Liebherr-France SAS i Colmar (Frankrike) har varit igång sedan början på året: ”Generation 8”. Denna nya fas kännetecknas av ännu högre effekt, ännu högre produktivitet och ännu högre komfort för operatören. Den nya R 934-modellen (baserad på plattformen som används för modellerna R 934 och R 938) presenteras i Liebherrs mässmonter tillsammans med en motor som uppfyller kraven i utsläppsstandarden Stage V. I likhet med alla de andra modellerna i den nya generationen ståtar även bandgrävmaskinen från Liebherr, som lanserades 2019, också med en rad förbättringar.

Bandgrävmaskinen R 934 visas vid Liebherrs mässmonter tillsammans med en motor som uppfyller kraven enligt utsläppsstandarden Stage V. Motorn levererar hela 200 kW/272 hk. Maskinens arbetsvikt är cirka 35 ton med en kapacitet hos den bakre skopan på mellan 1 m3 och 2.50 m3.

Enskild bild, webb (235 KB)

Den nya generationen bandgrävmaskiner för schaktning har utvecklats och tillverkas av Liebherr-France SAS i Colmar (Frankrike) och de kännetecknas av högre effekt, högre produktivitet, ökad säkerhet och komfort för föraren.

Enskild bild, webb (227 KB)

”Generation 8” utmärker sig med en ny design som presenterades i oktober tillsammans med de andra modellerna i serien (R 922 och R 924). Utvecklingsteamet från Colmar har gjort en total omarbetning av grundkonceptet för att ytterligare öka komforten, säkerheten och prestandan, och för att uppnå ännu bättre ergonomi i drift.

En specifik plattform

R 934 som presenteras på Bauma 2019-mässan uppfyller kraven i utsläppsstandarden Stage V, och är tillsammans med R 938 baserad på en specifik plattform som har utvecklats av Liebherr-France SAS. R 934 och R 938 har en arbetsvikt på 35 respektive 38 ton och levererar 200 kW/272 hk respektive 220 kW/299 hk. Kapaciteten hos den bakre grävskopan varierar mellan 1 m3 och 2,5 m3 på R 934, och mellan 1 m3 och 3 m3 på R 938.

R 938. Modellerna R 934 och R 938 finns tillgängliga med de relevanta motorerna i länder där utsläppsstandarderna är mycket stränga eller mindre stränga, eller i länder där sådana förordningar inte finns alls.

I kombination med motorn som uppfyller kraven i utsläppsstandarden Stage V positionerar sig R 934 mellan R 936 (lanserad 2015) och den nya R 938. R 938 ersätter i sin tur R 946. När det gäller motorerna som uppfyller utsläppsstandarden Stage IIIA och motorerna för oreglerade marknader tar R 934 nu plats mellan R 934 C och R 938. R 938 ersätter R 944 C.

Det extremt breda utbudet av utrustningar och verktyg gör att bandgrävmaskinerna R 934 och R 938 är mycket mångsidiga för schaktning, nivellering, grävning, lastning och till och med lyftuppdrag.

Högre effekt med lägre förbrukning

Undervagnens gräv- och dragkraft samt svängmomentet hos övervagnen har höjts markant jämfört med den föregående generationen. Tack vare dessa förbättringar levererar bandgrävmaskinerna R 934 och R 938 mycket högre prestanda på byggarbetsplatserna.

Parallellt med lanseringen av denna nya generation grävmaskiner har entreprenadmaskinstillverkaren även utvecklat ett nytt utrustningskoncept. Lastkurvan och trögheten hos svängenheten har optimerats för att minska bränsleförbrukningen.

Modellerna R 934 och R 938 kan även fås med olika, extra robusta x-formade undervagnar, inklusive en ny WLC-undervagn som garanterar den höga stabilitet som krävs för särskilt krävande användning. Bandgrävmaskinens chassi är helt underhållsfritt och löprullarna är permanentsmorda. Slutligen gör det automatiska centralsmörjningssystemet det möjligt att maximera både komponenternas livslängd och produktiviteten.

Största möjliga komfort och maximal säkerhet

En extra rymlig, temperaturkontrollerad hytt är tillgänglig för operatören. För att skapa en särskilt bekväm arbetsmiljö är grävmaskinerna utrustade med pneumatiska säten med fjädring både i vertikal och längsgående riktning, samt en högupplöst, extremt användarvänlig 7-tums pekskärm. Vindrutan kan också sänkas ner helt.

Halogenstrålkastarna har bytts ut mot strålkastare med LED-teknik, vilket ökar drifttiden och minskar elförbrukningen – och ovanpå det ger LED-strålkastarna även en ljuskägla med högre verkningsgrad. Belysningssortimentet består av olika belysningspaket, med LED+ belysningspaketet, som kan fås som tillval och även är den lösning som levererar den högsta prestandan.

Panoramavindrutan ger helt fri sikt och övervakningskamerorna baktill och på sidorna säkerställer maximal säkerhet i förarens arbetsmiljö. Den fällbara konsolen gör att det är enkelt och säkert att stiga in i och ur hytten. Den certifierade ROPS-hyttkonstruktionen ger ett extra bra skydd om bandgrävmaskinen skulle välta. Bakrutan fungerar som nödutgång på alla konfigurationsversioner av grävmaskinen. Vindrutan och den högra sidorutan är tillverkade av tonat laminerat glas.

Förenklat och ännu säkrare underhållsarbete

Åtkomsten till övervagnen och plattformen har förlängts och omarbetats för ännu högre säkerhet vid underhållsarbete. Fotstegen är nu placerade på sidan och ingår som standard, eller fås som tillval beroende på marknad. Bandgrävmaskinerna R 934 och R 938 har ett nytt underhållskoncept med underhållspunkter som kan nås från marknivå. Nivåerna för motorolja, hydraulolja, bränsle och AdBlue visas också på displayen.

Downloads

Pressmeddelande: Bandgrävmaskiner PDF (230 KB)

Ytterligare länkar

Kontakta

Alban Villaumé

Marknadsföring och


Liebherr-France SAS

2, avenue Joseph Rey

68005 Colmar/Cedex

Frankrike