Pressmeddelanden | 28/01/2019 Liebherr lanserar ny era av maskinkommunikation med INTUSI

  • INTUSI kombinerar drift- och maskininformation
  • INTUSI är ett innovativt, adaptivt och intuitivt nytt driftkoncept
  • INTUSI ansluter Liebherrs entreprenadmaskiner och materialhanterare till Sakernas internet (IoT).

München (Tyskland) den 28 januari 2019 – På Bauma 2019 kommer Liebherr att presentera INTUSI, företagets interaktiva användargränssnitt (INTeractive USer Interface), för allmänheten för första gången. Detta innovativa, adaptiva och intuitiva driftkoncept kommer att revolutionera kommunikationen mellan och med entreprenadmaskiner. INTUSI ansluter Liebherrs entreprenadmaskiner och materialhanterare med Sakernas internet (IoT) och kombinerar en intelligent driftlogik med smart maskinintelligens. Med INTUSI har Liebherr skapat en helt ny och modern kontrollmiljö.

INTUSI, det nya interaktiva användargränssnittet från Liebherr, ansluter Liebherrs maskiner till Sakernas internet (IoT).

Enskild bild, webb (67 KB)

Som en följd av digitaliseringen har byggarbetsplatserna i ökande utsträckning blivit en logistikmiljö där människa och maskin och maskin och maskin utbyter information. För närvarande sker det en övergång från direkt maskindrift till kommunikation mellan förare och maskin. Förarassistanssystem och funktioner från den nätverksanslutna världen Construction 4.0 blir allt viktigare. Liebherrs mål var därför att förse maskinoperatörerna med ett framtidsinriktat maskingränssnitt med Liebherrs karakteristiska transparens och tydliga övergripande logik. Framöver kommer det nya konceptet att användas i alla Liebherrs schaktmaskiner och materialhanterare.

Den intelligenta maskinen stöder maskinoperatören

Relevanta maskinfunktioner som ger tillförlitligt stöd till maskinoperatören är grunden för effektiv maskinanvändning. Med INTUSI kopplar Liebherr samman drifts- och maskinintelligens. Det nya driftkonceptet integrerar olika assistanssystem och automatiserar säkerhetsfunktioner. Om maskinen till exempel detekterar att det börjar skymma, får operatören automatiskt information om de ändrade yttre förhållandena och uppmanas att slå på belysningen.

Intuitiv, modern och bekväm driftmiljö

För att möjliggöra fortsatt säkert och bekvämt arbete med ett växande antal funktioner delar Liebherr upp olika funktionskategorier i widgetar efter tema och situation, lite som att använda en smartphone. Viktiga och relevanta åtgärder för den pågående aktiviteten är tillgängliga snabbt och direkt för maskinoperatören så fort operatören trycker på huvudfunktionsknappen på joysticken eller på konsolen. De specifika kontrollerna för klorna öppnas till exempel direkt på pekplattan när maskinstödet aktiveras med joysticken. De tillhörande widgetarna kan även visas genom att man väljer motsvarande funktionskategori direkt på pekplattan. För att sökvägarna ska bli så korta som möjligt för föraren har Liebherr studerat typiska interaktionsmönster i detalj och överfört dessa till den underliggande logiken i INTUSI. Dessutom visar startskärmen alltid all feedback om maskinens övergripande status.

Entreprenadmaskiner måste vara säkra att använda även i ojämn terräng. Det är därför som maskinen fortfarande har funktioner som ger feedback i form av haptik i kombination med pekplattan. En tydlig innovation är integrationen av ett navigeringskors direkt i den högra joysticken, som även har ett extra roterande vred. Manöverknapparna i den ergonomiskt utformade högra konsolen kan till stor del programmeras om efter personliga önskemål. Detta bidrar också till att öka arbetskomforten. Layouten på pekplattans användargränssnitt kan också anpassas individuellt av maskinoperatörerna och sparas i förarens profil. Funktioner på högre nivå kan enkelt sparas för att hämtas direkt och alla funktioner kan dessutom väljas via en separat huvudmeny.

Downloads

Pressmeddelande: INTUSI INTeractive USer Interface PDF (119 KB)

Kontakta

Stefanie Willburger

Marknadsföring


Liebherr-EMtec GmbH

Liebherrstraße 12

88457 Kirchdorf an der Iller

Tyskland