News | 08/02/2017 Utilajele Liebherr la Canalul Suez

Excavator cu cabluri, tip HS 8100 HD, care ajută la construcția pereților mulați la Canalul Suez, în apropierea orașului egiptean Port Said.

Imagine unică, web (475 KB)

Un număr total de zece excavatoare cu cabluri pe șenile și macarale pe șenile Liebherr sunt folosite în prezent la lucrările realizate la Canalul Suez, ca parte a unui proiect în valoare de mai multe miliarde. Acestea ajută la construcția a două tuneluri rutiere pe sub Canalul Suez, în apropierea orașului Port Said, din Egiptul de Nord. Acestea vor construi pereți mulați cu o suprafață totală de 520.000 m². Acești pereți se află la est și la vest de Canalul Suez, pentru drumuri de acces, precum și puțuri pentru excavările ulterioare de tuneluri.

Printre utilajele folosite se numără patru modele HS 885 HD, două HS 875 HD, un HS 855 HD, un HS 845 HD și o macara pe șenile tip LR 1160. În plus, Züblin AG trimite un HS 8100 HD, un excavator cu cabluri pe șenile de ultimă generație. Acesta este echipat cu un dispozitiv de prindere hidraulic pentru pereți mulați, care folosește doar 16 litri de motorină pe oră. În plus, cu ajutorul dispozitivului de prindere hidraulic pentru pereți mulați, lucrările pot fi efectuate mai precis în adâncime, decât cu un dispozitiv de prindere mecanic.

Construcția acestor tuneluri face parte dintr-un imens proiect egiptean de infrastructură. Noile tuneluri nu sunt construite doar la Port Said, ci și mai la sud, la Ismailia. De asemenea, proiectul include lărgirea și adâncirea rutei navale existente în canal, precum și construirea unei rute navale noi, cu o lungime de aproximativ 35 kilometri, în secțiunea de nord.