Viziune pe termen lung asupra viitorului

Pentru a-și menține poziția de competitor puternic și în viitor, Grupul Liebherr investește în locații selectate strategic, în dezvoltarea tehnologică și într-o infrastructură modernă. Implicarea celei de-a treia generații în conducerea companiei protejează titulatura de afacere de familie pe care o are organizația.

Angajații Colmar (Franța) în fața celui mai mare excavator pentru minerit Liebherr.

Angajații Colmar (Franța) în fața celui mai mare excavator pentru minerit Liebherr.

2011: Propria unitate de producție de excavatoare pentru minerit în Colmar

În 2011 se înființează în Franța Liebherr-Mining Equipment Colmar SAS, un nou centru de producție și dezvoltare a excavatoarelor pentru minerit.

încă din 1961 Liebherr producea în Colmar excavatoare hidraulice pentru lucrări de terasamente, tuneluri și manipularea materialelor industriale. Noua fabrică este acum specializată în dezvoltarea și producția de excavatoare hidraulice de mare capacitate pentru mineritul de suprafață, precum și în serviciile de mentenanță aferente.

La unitatea din Dzerzhinks (Rusia) Liebherr produce componente pentru diverse game de produse.

La unitatea din Dzerzhinks (Rusia) Liebherr produce componente pentru diverse game de produse.

2011: Inaugurarea primei unități de producție din Rusia

Prima unitate de producție Liebherr din Rusia este inaugurată in Dzerzhinsk. Aici, pe o suprafață de 120 de hectare, sunt produse subansamble metalice pentru echipamente terasiere și macarale-turn, precum și componente cheie pentru sistemele de control al zborului și acționare destinate industriei aerospațiale.

De la stânga la dreapta: Patricia Rüf, Stéfanie Wohlfarth, Sophie Albrecht și Jan Liebherr

De la stânga la dreapta: Patricia Rüf, Stéfanie Wohlfarth, Sophie Albrecht și Jan Liebherr

2012: Liebherr rămâne o afacere de familie

Proprietarii Grupului Liebherr își cedează acțiunile copiilor lor: primii reprezentanți ai celei de-a treia generații, Jan Liebherr, Stéfanie Wohlfarth, Sophie Albrecht și Patricia Rüf devin membri ai consiliului de administație și dețin acțiuni în cadrul companiei.

Împreună cu Dr. h.c. Willi Liebherr și Dr. h.c. Isolde Liebherr, ei vor conduce în viitor diverse divizii ale companiei. În calitate de membri ai familiei, ei asigură faptul că Grupul Liebherr rămâne inseparabil legat de numele Liebherr, atât în prezent, cât și în viitor.

Mixare, transport, pompare: Liebherr oferă tehnologii de fabricare și transport al betonului dintr-o singură sursă.

Mixare, transport, pompare: Liebherr oferă tehnologii de fabricare și transport al betonului dintr-o singură sursă.

2012: Liebherr devine un furnizor complet de tehnologii de fabricare și transport al betonului

Betoniere mobile și staționare, autobetoniere și benzi transportatoare pentru autobetoniere: Liebherr are peste 50 de ani de experiență în domeniul tehnologiei de mixare a betonului.

În 2012 portofoliul este extins și include pompe de beton. Prin achiziționarea Waitzinger Baumaschinen GmbH, Liebherr devine un furnizor complet de tehnologii de fabricare și transport al betonului. Astfel Grupul Liebherr își extinde capacitatea de dezvoltare și își îmbunătățeste competitivitatea în acest sector de activitate la scară internațională.

2012 Extindere majoră a unității de producție din Lindenberg

Liebherr-Aerospace demarează o extindere la scară mare a uzinei germane din Lindenberg. Scopul este acela de a crește capacitatea de producție pe termen lung: fabrica originală de 127.000 de metri pătrați va fi extinsă până la peste 160.000 de metri pătrați la încheierea lucrărilor de construcție în 2018. Suprafața de producție este mărită cu 10.000 de metri pătrați, atingând un total de 65.000 metri pătrați.

2014 Extinderea unității din Bulle

Unitatea de producție a Liebherr-Machines Bulle SA din Elveția este extinsă treptat începând cu anul 2014. Această extindere include construcția unui nou centru de logistică și training, precm și extinderea centrului de dezvoltare și a unității de producție.

Noul centru logistic Liebherr din sudul Germaniei

Noul centru logistic Liebherr din sudul Germaniei

Noul centru logistic Liebherr din sudul Germaniei

2015 Centrul logistic își începe activitatea

Noul centru logistic Liebherr își începe activitatea în apropiere de Kirchdorf an der Iller (în sudul Germaniei). Acesta furnizează piese de schimb pentru echipamentele terasiere Liebherr din întreaga lume. În această unitate vor fi depozitate și piese de schimb pentru alte utilaje de construcții.

2015 Noua gamă de frigidere BluPerformance

Liebherr-Hausgeräte prezintă o generație complet nouă de figidere și congelatoare cu BluPerformance la târgul IFA din Berlin. Toate aparatele electrocasnice se bucură de cea mai înaltă clasă de eficiență energetică, respectiv A+++, iar unele dintre ele sunt chiar cu 20% mai eficiente. Întrucât tehnologia de refrigerare este acum integrată la baza aparatului, și nu pe spate, suprafața disponibilă pentru depozitarea alimentelor a crescut considerabil.

Capacitate unică de manipulare a mărfii în vrac, de 2.300 de tone pe oră: macaraua portuară mobilă gigantică LHM 800

Capacitate unică de manipulare a mărfii în vrac, de 2.300 de tone pe oră: macaraua portuară mobilă gigantică LHM 800

2015 Livrarea celei mai mari macarale portuare din lume

În septembrie, Liebherr livrează prima macara portuară mobilă, LHM 800, care este folosită în Rusia. Dimensiunile și capacitatea LHM 800 sunt unice și depășesc toate macaralele portuare mobile existente pe piață.

Noua macara are o capacitate foarte mare de ridicare, de până la 308 tone. În versiunea destinată manevrării containerelor, dimensiunea brațului în poziție înclinată este de peste 36m , ceea ce simplifică manipularea navelor mari de marfă. Datorită unei lungimi a brațului de 64 m, LHM 800 este capabilă să încarce și să descarce în mod eficient nave cu o lățime de până la 22 de rânduri de containere.

Prin sistemul de acționare hibrid Pactronic®, macaraua portuară mobilă poate manevra până la 2.300 de tone de marfă în vrac pe oră. Un nou record în sectorul macaralelor portuare mobile.

2015 Joint venture cu Rolls Royce, pentru un viitor comun

Liebherr-Aerospace și Rolls Royce au pus bazele unei societăți mixte cu participare de 50:50, denumită Aerospace Transmission Technologies GmbH, cu sediul social în Friedrichshafen (Germania). Aici vor fi produse în viitor componente pentru cutiile de viteze ale noului motor Rolls Royce „UltraFan”, care urmează a fi folosit începând cu anul 2025. Sistemul de transmisie individuală poate transforma o putere egală cu cea a peste 500 de autoturisme de talie mijlocie.

Perspectivă

Grupul Liebherr s-a dezvoltat constant pe parcurul a mai mult de șaizeci și cinci de ani de istorie corporativă. Investițiile pe termen lung, dezvoltarea organică și îmbunătățirile strategice aduse portofoliului de produse s-au dovedit a fi factorii esențiali ai succesului. Compania și-a consolidat poziția pe piețele tradiționale și a pătruns pe noi piețe cu perspective de dezvoltare din lume. Grupul internațional Liebherr este pregătit să întâmpine viitoarele provocări cu brațele deschise, rămânând în același timp fidel principiilor sale fundamentale de companie de familie.

Portretul fondatorului companiei