Dezvoltare excepțională și investiții mari

În a cincea decadă de la înființare, Grupul se dezvoltă extrem de dinamic: investițiile extinse și noile structuri organizaționale consolidează competitivitatea companiei pe scară internațională.

Asamblarea unor plăci cu circuite imprimate în Lindau (Germania)

Asamblarea unor plăci cu circuite imprimate în Lindau (Germania)

Asamblarea unor plăci cu circuite imprimate în Lindau (Germania)
Sistemele electronice joacă un rol decisiv pentru multe dintre produsele Liebherr. Grupul se bazează pe tehnologii progresive dezvoltate intern pentru utilajele de construcții, echipamentele de minerit, macarale maritime, aeronave și vagoane etc.

2001 Acumularea de expertiză în domeniul electronic

Liebherr-Elektronik GmbH își începe activitatea în Lindau (Germania). Centrul modern de competență echipat cu tehnologie de ultimă generație este dedicat producției de subansamble și sisteme electronice pentru utilaje de construcții și echipamente de minerit, macarale maritime, aeronave și vagoane etc.

Aproximativ o treime din întregul personal lucrează în departamentul de cercetare-dezvoltare. Aceștia au cunoștințe detaliate despre proiectarea de hardware electronic și sunt specializați în domeniul aerospațial și al aplicațiilor industriale.

Isolde Liebherr și Willi Liebher la târgul de construcții Bauma din München

Isolde Liebherr și Willi Liebher la târgul de construcții Bauma din München

2002 Restructurare pe game de produse

Organizarea anterioară a Grupului, în funcție de țară, este înlocuită cu o structură bazată pe gamele de produse: un pas important în consolidarea puternică a vânzărilor și resurselor tehnologice și în implementarea eficientă a acestora.

Compania de holding Liebherr-International AG din Bulle (Elveția) decide la nivel central asupra măsurilor fundamentale cu privire la politicile corporative, politica de dezvoltare și de produs, precum și politica de finanțare și investiții. Diviziile de produs operează ca unități autonome. Acest lucru asigură faptul că fiecare gamă de produs poate răspunde nevoilor într-o manieră specializată și personalizată. Mai mult decât atât, noile tehnologii pot fi încorporate în produse pentru a satisface cerințele reale ale pieței.

 • 2004 Mașini de prelucrare a roților dințate pentru piața indiană

  O nouă unitate de producție a fost inaugurată în 2004 în Bangalore (India). Liebherr Machine Tools India Pvt. Ltd. este responsabilă cu asamblarea finală și punerea în funcțiune a mașinilor de prelucrare a roților dințate pentru piața indiană, ocupându-se de vânzare/distribuție și prestarea de servicii.

 • 2004 Nouă unitate de producție în China

  Liebherr inaugurează o nouă fabrică de producție a echipamentelor terasiere în Dalian, în nordul Chinei. Din acest moment aici sunt produse excavatoare pe șenile și încărcătoare pe roți destinate pieței locale.

 • 2005 Producția de macarale maritime la Marea Baltică

  Dezvoltarea și producția de macarale maritime în zona Baltică: Liebherr-MCCtec Rostock GmbH inaugurează o fabrică pentru producția de macarale portuare mobile, macarale de bord și macarale offshore în Rostock (Germania).

 • 2005 Sisteme aerospațiale în Brazilia

  Liebherr Aerospace Brasil Ltda. a fost fondată în anul 2005 în Guaratinguetá (Brazilia). Aceasta este specializată în mașini-unelte de precizie, tratamentul suprafețelor și asamblarea componentelor high-tech pentru sistemele de control al zborului și de acționare, sistemele de control al aerului și trenurile de aterizare pentru aeronave.

 • 2007 Combine frigorifice comerciale pentru Malaezia

  Liebherr Appliances Kluang SDN. Din anul 2007 BHD produce în Kluang (Malaezia) frigidere și congelatoare pentru uz comercial, spre exemplu combine și dulapuri frigorifice pentru înghețată.

 • 2003-08 Dezvoltare dinamică excepțională

  Grupul se dezvoltă extraordinar de mult în perioada 2003-2008. Cifra generală de afaceri consolidată în această perioadă se dublează, ajungând la 8,4 miliarde de euro.

  În același timp Liebherr investește aproximativ 2,8 miliarde de euro în extinderea unităților de producție existente și în construirea unor fabrici noi.

  Organizația de vânzări și servicii se extinde masiv. Pe parcursul acestor șase ani în cardrul Grupului sunt create aproximativ 12.000 de noi locuri de muncă la nivel global.

  Umbrele de soare cu tehnologie specifică macaralelor în Arabia Saudiă.

  Umbrele de soare cu tehnologie specifică macaralelor în Arabia Saudiă.

  Umbrele de soare cu tehnologie specifică macaralelor în Arabia Saudiă.
  Ca un proiect special, Liebherr dezvoltă și produce un număr total de 250 de umbrele de soare pentru pelerini în Medina (Arabia Saudită). Umbrelele sunt întinse cu ajutorul tehnologiei specifice macaralelor și furnizează aproape 156.000 m2 de umbră în zona din fața moscheei, folosită ca loc de rugăciune. Umbrela se deschide și se închide cu ajutorul unui sistem electromecanic de ghidare. O unitate centrală controlează și monitorizează mișcările tuturor celor 250 de umbrele, care se pot deschide și închide complet în mai puțin de 15 minute.

  2008-09 Umbrele uriașe de soare pentru Medina

  Liebherr-Werk Ehingen GmbH este angajată să producă o serie de umbrele uriașe de soare pentru un loc de pelerinaj din Medina, Arabia Saudită.

  Compania își pune în aplicare expertiza în domeniul tehnologiilor pentru macarale în procesul de dezvoltare a umbrelelor înalte de 15 m. Un cilindru hidraulic trebuie să întindă un acoperiș și să îl ridice la cinci metri deasupra solului, pentru a asigura faptul că umbrela de soare este capabilă să producă umbră. Fiecare dintre cele 250 de umbrele pot adăposti aproximativ 800 de pelerini, protejându-i de soare.

  Podurile rulante de încărcare a containerelor marca Liebherr în portul Southampton (Marea Britanie)

  Podurile rulante de încărcare a containerelor marca Liebherr în portul Southampton (Marea Britanie)

  2009 Rezistent și în momente de criză

  Grupul internațional Liebherr este, de asemenea, afectat de consecințele recesiunii globale și ale crizelor financiare. Deși suferă o scădere a profitului, numărul angajaților rămâne constant, iar investițiile principale sunt implementate în continuare. Așa cum a fost cazul și în timpul crizelor economice anterioare, diversitatea produselor și prezența pe diferite piețe reușesc să stabilizeze organizația per ansamblu. Un an mai târziu Grupul reușește deja să înregistreze o cifră de afaceri în creștere de aproximativ zece la sută.