Extindere și restructurare

În al treilea deceniu din istoria companiei, Liebherr se extinde peste ocean. Compania își continuă și dezvoltarea în Europa. Datorită dezvoltării continue se pune problema viitoarei structuri de organizare a Grupului – strategia de dezvoltare începe să se schimbe pentru următoarea generație.

 • 1974 Campanie de vânzări în Canada

  Organizațiilor existente în America de Nord li se alătură o nouă companie în Canada. În 1974 Liebherr-Canada Ltd. începe să vândă excavatoare hidraulice din locația amplasată în Burlington, în Ontario (Canada).

 • 1974 Liebherr cucerește piața americană

  Liebherr se extinde pe continentul american și înființează Liebherr Brasil Ltda în Guaratinguetá, São Paulo (Brazilia) în luna februarie a aceluiași an. Producția se concentrează pe macarale maritime, macaralele portuare și macaralele pentru șantiere navale.

 • 1976 Noi unități de producție în Austria

  La mijlocul anilor 1970 fabrica Liebherr din Ehingen ajunge la limita capacității. Hans Liebherr decize relocarea producției de macarale maritime în Nenzing (Austria). Pe lângă această mutare, începe producția în serie de tractoare pe șenile și încărcătoare pe șenile în Telfs, Tirol.

 • 1978 Componente pentru utilaje de construcții din Elveția

  Liebherr Machines Bulle SA este fondată în Bulle in Kanton, Fribourg (Elveția) și produce componente pentru sistemele de control și acționare ale utilajelor de construcții. Astăzi, gama de produse include motoare diesel și gaz, precum și componente hidraulice.

 • 1980 Lienz - a patra unitate de producție din Austria

  În luna februarie a anului 1980 are loc ceremonia de inaugurare a unei fabrici noi. Începând cu acea dată, în unitatea de producție din Lienz, în estul Tirolului (Austria) sunt fabricate echipamente comerciale de refrigerare și congelare.

 • 1971-80 Extindere la nivel global

  În 1970 Liebherr prinde rădăcini pe continentul american. Atât serviciile, cât și proximitatea față de clienții locali sunt importante pentru Hans Liebherr; ca urmare, este fondată Liebherr-America Inc. în Newport News, Virginia. Compania furnizează pieței nord americane excavatoare hidraulice, încărcătoare pe șenile și pe roți și echipamente din următoarele domenii: mașini-unelte, echipamente de manipulare și echipamente aeronautice.

  În 1974 sunt înființate noi companii în Guaratinguetá (Brazilia) și Burlington, Ontario (Canada). În Europa, compania răspunde cererii în creștere cu înființarea unor noi unități de producție în Austria și Elveția.

  1976 Restructurarea Grupului

  Pentru Hans Liebherr, fiabilitatea și continuitatea sunt valori decisive pentru conducerea companiei. Așadar, încă din fazele incipiente crează strategii pentru următoarea generație. La mijlocul anilor 1970 desparte Grupul în două entități independente: o întreprindere germană condusă de Liebherr-Holding GmbH și o întreprindere elvețiană, filială a Liebherr-International AG.

  Macaraua pentru terenuri accidentate LTM 1025 impresionează atât pe șosele, cât și offroad.

  Macaraua pentru terenuri accidentate LTM 1025 impresionează atât pe șosele, cât și offroad.

  1977 Prima macara pentru terenuri accidentate

  Liebherr se distinge prin inovațiile sale tehnologice chiar și în timpul restructurării. În 1977 compania prezintă LTM 1025, prima macara pentru terenuri accidentate din lume, care poate fi folosită atât pe șosele, cât și offroad. Brațul său telescopic măsurând 24 m în lungime și capacitatea de încărcare de 25 de tone fac posibile noi domenii de utilizare. Împreună cu următorul model, LTM 1030, această macara pune bazele conceptului de macarale pentru terenuri accidentate.

  Această inovație câștigă recunoaștere în întreaga industrie, iar cifra de afaceri și exporturile companiei cresc în anii următori."