De la o companie de talie mijlocie la un grup internațional de companii

La 20 de ani după fondarea companiei, Liebherr are în subordine aproximativ 6.000 de angajați la nivel global. Cifra de afaceri este pe o traiectorie ascendentă în ciuda fluctuațiilor economice de pe piață. Liebherr extinde și înființează filiale și puncte de lucru noi.

Excavatorul pe șenile RT 1000 „produs în Colmar” are o greutate de operare de 20 de tone.

Excavatorul pe șenile RT 1000 „produs în Colmar” are o greutate de operare de 20 de tone.

1961 Prima locație din Franța

La finele anilor 1950, Liebherr înființează companii în Irlanda, Africa de Sud și Austria, pentru a extinde organizația dincolo de granițele existente.

Explorând locații pentru o nouă unitate de producție pentru excavatoare pe șenile, Liebherr optează pentru Colmar, în Elsass, Franța. Această locație centrală din Europa este ideală pentru transportul utilajelor. În plus, este o oportunitate majoră de a pătrunde pe piața locală.

Utilaje mari pentru sarcini mari

După ce a fost pusă piatra de temelie în iulie 1961, unitatea din Colmar se dezvoltă rapid. Pe măsură ce industriile pentru excavatoare se extind, designul și tehnologia acestor utilaje sunt îmbunătățite, iar fabrica franceză devine un producător proeminent de excavatoare pe șenile avansate tehnologic. Specializarea continuă creează noi domenii de afaceri, cum ar fi excavatoarele miniere, care vor fi construite după numai un deceniu.

Prof. Dr. Weyres îi acordă lui Hans Liebherr un titlu de doctor honoris causa al Univeristății Tehnice din Aachen.

Prof. Dr. Weyres îi acordă lui Hans Liebherr un titlu de doctor honoris causa al Univeristății Tehnice din Aachen.

1964 Titlu de doctor honoris causa pentru Hans Liebherr

Peste 30 de brevete pentru macarale-turn, aproape 20 pentru excavatoare hidraulice și peste o duzină de brevete pentru betoniere – inovațiile Liebherr simplifică munca pe multe șantiere din lume.

Pe lângă realizările tehnologice, Hans Liebherr este cunoscut, mai presus de toate, pentru performanța companiei sale. Universitatea Tehnică din Aachen răsplătește aceste realizări acordându-i titlul de doctor honoris causa.

1968 Un bilanț pozitiv după două decenii de dezvoltare

În a doua jumătate a anilor 1960 Liebherr continuă să își dezvolte succesul în ciuda perioadelor de recesiune. Bilanțul celui de-al 20-lea an de activitate: cifră de afaceri de 400 de milioane de mărci germane și 6.000 de angajați la nivel global. Liebherr și-a construit un renume de producător inovator de utilaje de construcții și a dezvoltat noi sectoare de afaceri în cadrul acestei industrii.

Începutul poveștii macaralei mobile a Liebherr: AK 40 poate ridica până la șase tone.

Începutul poveștii macaralei mobile a Liebherr: AK 40 poate ridica până la șase tone.

1969 De la Ehingen în întreaga lume

Liebherr nu se extinde doar la nivel internațional, ci și pe teritoriul Germaniei. În 1969 este fondată compania Liebherr-Werk Ehingen GmbH, care devine principalul furnizor de macarale mobile și macarale pe șenile. În ciuda condițiilor grele și competitive, Liebherr are un număr mare de comenzi pentru anii care urmează. Exporturile iau avânt. Departamentul de cercetare-dezvoltare își aduce contribuția pentru o extindere de succes. Fie că este vorba despre soluții pentru macaralele mobile pentru construcții, macaralele portuare sau macarale offshore – inginerii lucrează intens pentru a găsi noi oportunități de mobilitate și de creștere continuă a capacității utile.