Med blikket på fremtiden

For å kunne hevde seg internasjonalt også i fremtiden investerer konsernet i strategisk utvalgte produksjonssteder, teknologisk videreutvikling og moderne infrastruktur. Tredje generasjons innmarsj i ledelsen sikrer konsernets identitet som uavhengig familiebedrift.

Ansatte i Colmar (Frankrike) foran Liebherrs største gruvemaskin

Ansatte i Colmar (Frankrike) foran Liebherrs største gruvemaskin

2011 Eget produksjonssted for gruvemaskiner i Colmar

Med Liebherr-Mining Equipment Colmar SAS (Frankrike) stiftes et nytt produksjons- og utviklingssenter for gruvemaskiner i 2011.

Allerede siden 1961 lager Liebherr hydrauliske gravemaskiner for jordarbeid, tunnelbygging og industriell håndtering i Colmar. Den nye fabrikken spesialiserer seg nå på utvikling og produksjon av store hydrauliske gravemaskiner for dagbrudd samt tilhørende service.

Liebherr produserer for flere produktområder i Dzerzhinsk (Russland).

Liebherr produserer for flere produktområder i Dzerzhinsk (Russland).

2011 Åpning av det første produksjonsstedet i Russland

Liebherrs første produksjonssted i Russland åpnes i Dzerzhinsk. Her, på en tomt på 120 ha, bygges stålkomponentgrupper for jordarbeidmaskiner og tårnkraner, samt nøkkelkomponenter for styre- og betjeningssystemer for luftfartindustrien.

Fra venstre til høyre: Patricia Rüf, Stéfanie Wohlfarth, Sophie Albrecht og Jan Liebherr

Fra venstre til høyre: Patricia Rüf, Stéfanie Wohlfarth, Sophie Albrecht og Jan Liebherr

2012 fortsetter som familiebedrift

Aksjonærene i familiekonsernet overdrar aksjeandeler til sine barn: Med Jan Liebherr, Stéfanie Wohlfarth, Sophie Albrecht og Patricia Rüf går de første representantene for tredje generasjon inn i firmaledelsen og mottar aksjeandeler.

Sammen med Willi Liebherr og Isolde Liebherr har de tatt ledelsen av enkelte grener av konsernet. Som medlemmer av familien garanterer de at konsernet også i fremtiden knyttes til navnet Liebherr.

Blanding, transport, pumping: Liebherr tilbyr betongteknikk fra én leverandør.

Blanding, transport, pumping: Liebherr tilbyr betongteknikk fra én leverandør.

2012 Liebherr blir totalleverandør for betongteknikk

Mobile og stasjonære blandeanlegg, betongblandere og transportbånd for betongblandere: Liebherr har over 50 års erfaring innen blandeteknikk.

2012 utvides denne porteføljen med betongpumper. Ved overtakelsen av Waitzinger Baumaschinen GmbH er Liebherr blitt totalleverandør for betongteknikk. Dermed øker konsernet sine vekstsjanser og forbedrer sin internasjonale konkurranseposisjon på dette området.

2012 Omfattende utbygging av produksjonsstedet Lindenberg

Liebherr-Aerospace starter en stor utbygging på det tyske anleggsstedet Lindenberg. Målet er å øke produksjonskapasiteten på lang sikt: Den opprinnelig 127 000 m² store fabrikken omfatter 160 000 m² etter byggearbeidene i 2018. Selve produksjonsflaten økes dermed med ca. 10 000 m² til totalt 65 000 m².

2014 Utbygging i Bulle

Produksjonsstedet til Liebherr-Machines Bulle SA i Sveits utbygges suksessivt fra 2014. Hertil hører bygging av et nytt logistikk- og opplæringssenter samt utvidelse av utviklingssentret og produksjonsinnretningene.

Liebherrs nye logistikksenter i Sør-Tyskland

Liebherrs nye logistikksenter i Sør-Tyskland

Liebherrs nye logistikksenter i Sør-Tyskland

2015 Logistikksentret starter driften

Konsernets nye logistikksentrum tas i bruk i nærheten av Kirchdorf an der Iller (Sør-Tyskland). Det leverer reservedeler til Liebherrs jordforflytningsmaskiner over hele verden.

På lang sikt skal også sentret lagre reservedeler for andre anleggsmaskiner.

2015 Nye BluPerformance kjøleenheter

På IFA-fagmessen i Berlin presenterer filialen Liebherr-Hausgeräte en helt ny generasjon kjøleskap og frysebokser med BluPerformance. De har alle den beste energieffektivitetsklassen, A+++, og noen modeller har ytterligere 20 % lavere energiforbruk. Da kuldeteknologien er nå er kompakt innebygd i apparatets sokkel og ikke på baksiden, øker plassen til matvarene betraktelig.

Enestående bulkhåndteringskapasitet på 2 300 tonn per time: den gigantiske mobile havnekranen LHM 800

Enestående bulkhåndteringskapasitet på 2 300 tonn per time: den gigantiske mobile havnekranen LHM 800

2015 Levering av verdens største mobile havnekran

I september leverer Liebherr den første mobile havnekranen i av typen LHM 800. Den skal brukes i Russland. Dimensjonene og ytelsene til LHM 800 overtreffer alle eksisterende modeller på markedet.

Den nye kranen har en løftekapasitet på opptil 308 tonn. I versjonen for containerhåndtering ligger bommens vinkelposisjon på over 36 m, som forenkler lasting og lossing av store fraktskip. Takket være bomlengden på over 64 m kan LHM 800 effektivt laste og losse skip med en bredde på opptil 22 containerrader.

Med Pactronic® hybridenhet klarer den mobile havnekranen å håndtere 2 300 bulk tonn per time. En absolutt rekord innen mobile havnekraner.

2015 Fremtidsrettet fellesforetak med Rolls-Royce

Liebherr-Aerospace og Rolls-Royce grunnlegger et 50:50 fellesforetak kalt Aerospace Transmission Technologies GmbH med kontor i Friedrichshafen (Tyskland). Her produseres komponenter for girkasser i det nye "UltraFan" motordesignet til Rolls Royce, som etter planen vil bli satt inn fra 2025. En enkelt girkasse kan overføre en kraft som tilsvarer over 500 middels store biler.

Overblikk

Liebherr-konsernet har vokst stabilt i over 65 år. Langsiktige investeringer, organisk vekst og strategiske utvidelser av produktprogrammet har vist seg å være vesentlige suksessfaktorer. Posisjonering på tradisjonelle markeder åpnet nye vekstmarkeder over hele verden på en sikker måte. Som internasjonalt konsern er Liebherr godt rustet til å ta opp fremtidens utfordringer, og er dermed trofast mot sine velprøvde grunnprinsipper som familiebedrift.

Liebherr-konsernets grunnverdier
Gründerens portrett