A lánctalpas kotrók új generációja

A Liebherr lánctalpas kotrók 8-as generációja a jövőbe mutat. A Liebherr a gépeket alapjaiban, teljesen átdolgozta, hogy még nagyobb teljesítményű és kényelmesebb termékeket kínáljon a vevőknek. A lánctalpas kotrók új generációjának kiemelkedő jellemzője a nagyobb motorteljesítmény, a nagyobb kanálkapacitásokhoz megfelelő, nehezebb ellensúly és a minimális üzemanyag-fogyasztás. További innováció az új gémkoncepció, amelynek köszönhetően a megváltoztatott csúcsban végződő gémek nagyobb erőt képesek kifejteni, valamint az optimalizált terhelési görbe, amely segít üzemanyagot megtakarítani.

A bevezetési szakaszban a 8-as generáció hét modellt foglal magában: R 922, R 924, R 926, R 930, R 934, R 938 és R 945. Minden motor megfelel az Euro V-ös kibocsátási norma követelményeinek.

A lehető legnagyobb kényelem és maximális biztonság

A 8-as generáció lánctalpas kotróit komfort fülkével szerelték fel, amelyekben a gépkezelő kényelmesen dolgozhat. A fülke jellemzője a rugós pneumatikus ülés, az átgondolt légkondicionálás, az egyszerűen kezelhető 7”-os érintőképernyő és a süllyeszthető szélvédő.

A láncos kotró világítási koncepciója teljesen átalakult. A Liebherr mostantól LED-fényforrásokat használ, amelyek nagyon jó megvilágítás mellett hosszú ideig és takarékosan működnek. A hátsó és oldalsó területfigyelő kamerák tovább növelik a biztonságot. További biztonsági modul a tanúsított ROPS fülkefelépítés, a hátsó ablakon keresztül történő vészhelyzeti kiszállás és a kihajtható gémrögzítésnek köszönhető könnyű be- és kiszállás.

Nagyobb teljesítmény kisebb fogyasztással

Az új lánctalpas kotrók jellemzője továbbá a nagyobb ásóerő és a kocsialváz nagyobb vonóereje. Emellett a felsőváz forgatónyomatékát is optimalizálták. A felsorolt javítások következtében a kotró teljesítménye tovább nőtt. Az üzemanyag-fogyasztás csökkentése és a gépek még takarékosabb kialakítása céljából a felszereltségi koncepció átalakult.

Minden modell különféle kocsialváz-kombinációkkal kapható. Az új WLC kocsialvázat például kifejezetten nehéz körülmények közötti, nagy stabilitást követelő használatra fejlesztették ki.

Egyszerűbb és a korábbinál is biztonságosabb karbantartás

A karbantartási műveletek a 8-as generáció lánctalpas kotróin mostantól még egyszerűbben elvégezhetők. A felsővázhoz nagyobb területen lehet hozzáférni, a karbantartó platformra pedig korlát került. A platform védi az összes részegységet, tárolórekeszként használható, és egyszerűen feltölthető róla az AdBlue tartály.

Egyes modelleknél a karbantartási helyek a talajról is elérhetők. Az új generációt képviselő Liebherr lánctalpas kotrók folyadékszintjei – motorolaj, hidraulikaolaj, üzemanyag és AdBlue – a fülkéből láthatók.

További információra van szüksége?

Vegye fel velünk a kapcsolatot egyszerűen e-mailben vagy a kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül.