A szerszámgépek és automatizálási rendszerek szakterület

Több mint hat évtizedes tapasztalatával a Liebherr a világ egyik vezető gyártója a fogazógépek, a fogazószerszámok és az automatizálási rendszerek területén. A szerszámgépek és automatizálási rendszerek szakterület koordinálását a Liebherr-Verzahntechnik GmbH végzi, székhelye Kempten (Németország).

A Liebherr lefejtő és profil fogköszörűgépek

A Liebherr lefejtő és profil fogköszörűgépek

A Liebherr lefejtő és profil fogköszörűgépek
A lefejtő és profilköszörülésre szolgáló LGG 180 fogazó köszörűgép a rövid köszörülési időket az állandó kiváló minőséggel kombinálja a nagy sorozatú gyártásban. Egyebek mellett az autógyártók és beszállítóik használják személygépkocsik sebességváltói fogazott alkatrészeinek gyártásában.

A fogazógépek termékszektor

A Liebherr már az 1950-es évek elején elkezdte a fogazógépek gyártását. Napjainkban a világ vezető gyártói közé számít a lefejtő fogmarógépek, a lefejtő fogvésőgépek, a lefejtő és profil fogköszörűgépek, illetve a fogazószerszámok területén. Ezeket a termékeket a nemzetközi gép- és járműgyártó ipar sok neves vállalata használja. A fogazástechnológiában a hűtőközeg nélküli nagy sebességű megmunkálás iránymutató technológiája nem csupán környezetkímélő, hanem a gép termelékenységét is növeli.

Az automatizálási rendszerek termékszektora

Az automatizálási rendszerek termékszektora maximum 6500 kg tömegű munkadarabok kezelésére szolgáló portálrobotokat, valamint szerszámgépekhez való automatikus be- és kirakó berendezéseket, továbbá sokoldalú szállítóberendezéseket kínál. A gyártás és szerelés minden területén megvalósíthatók a projektek a széles, pl. lineáris portálokat, raklapkezelő rendszereket és szállítóberendezéseket tartalmazó termékskálával. Az építőkocka elv, a kiváló minőségű komponensek használata és a magasan képzett személyzet alkalmazása a rendszerek átlagon felüli rendelkezésre állását teszik lehetővé. Az automatizálási rendszerek szakterület neves gépgyártókkal együttműködve gyártósorok láncba kapcsolását, megmunkáló központok automatizálását, valamint szerszámgépek rendszerintegrálását valósítja meg.

Gyártási helyek Európában, az USA-ban és Ázsiában

A szerszámgépek és automatizálási rendszerek szakterület tevékenységét a szakterület vezető vállalataként a kempteni (Németország) székhelyű Liebherr-Verzahntechnik GmbH irányítja, amely egyidejűleg gyártási helyként is szolgál, továbbá a Karlsruhe melletti Ettlingen (Németország) székhellyel egy további kirendeltséget is működtet. További gyártási helyek: Collegno Torino mellett (Olaszország), Saline, Michigan (USA) és Bengaluru (India), kiegészítve egy egész világra kiterjedő értékesítési és szervizhálózattal.

A szerszámgépek és automatizálási rendszerek termékprogramja

A Liebherr a szerszámgépek és automatizálási rendszerek termékszektoraiban gazdag választékokat kínál.

Gyártási telephelyek

A szerszámgépek és automatizálási rendszerek szakterület Európában, az USA-ban és Ázsiában öt gyártási helyet tart fenn.

Bengaluru (India)
Collegno (Olaszország)
Ettlingen (Németország)
Kempten (Németország)
Saline (USA)