A bányászat szakterülete

A Liebherr bányászat szakterülete nyersanyagok külszíni fejtéséhez szükséges nagygépeket szállít a nemzetközi bányászati ipar számára. Ezeket a tevékenységéét a szakterület vezető cége, a Liebherr-Mining Equipment SAS koordinálja (székhelye Colmar, Franciaország).

Bányagépek külszíni fejtéshez

Bányagépek külszíni fejtéshez

Bányagépek külszíni fejtéshez
A bányászat szakterület hidraulikus dömpereket és markolókat gyárt külszíni fejtésben történő nyersanyagbányászatra.

Specializált termékek és méretre szabott megoldások

A nyersanyagbányászat rakodó- és szállítógépeit a bányászat szakterület két telephelyen, Colmarban (Franciaország) és Newport Newsban, (Virginia, USA) gyártja. A termékprogram nyolc nagy hidraulikus markolót tartalmaz 100 tonnástól 800 tonnásig, illetve 3000 kW motorteljesítményig. Ezeknél a markolóknál a markolókanál maximális mérete 47,5 m³. A dízel-elektromos meghajtású nagy dömperek hasznos terhelése 220 tonnától 360 tonnáig terjed.

A legmodernebb gépek a legnagyobb termelékenységért

A számos új fejlesztésnek köszönhetően a Liebherr a legmodernebb berendezések sorát kínálja ebben az iparágban. Célunk, hogy a legátfogóbb termékválasztékot tudjuk kínálni 100 tonnásnál nagyobb markolókhoz és 100 tonnán felüli hasznos terhelésű dömperekhez. A fejlesztési célok súlypontjához tartozik minden berendezésosztályban a gépek magas fokú rendelkezésre állása, a műszaki megbízhatóság és a teljes hajtásrendszer legjobb energiahatékonysága. A Liebherr bányászati kotrógépei és teherautói a helyszíni használatban különösen magas termelékenységi mutatókkal rendelkeznek, mert a lehető legkisebb költség mellett óránként több tonna megmozgatására képesek.

24/7, mint az ügyfélszolgálat és a szerviz kulcstényezője világszerte

A külszíni fejtésben a nagy teljesítményű gépeknek állandóan rendelkezésre kell állniuk. Ezért a bányászati iparban kulcspozícióval bír az ügyfélszolgálat. A bányászat szakterület folyamatos beruházásokkal, saját lerakatok létesítésével bővíti a szervizhálózatot, fejleszti a pótalkatrész-ellátást, a komponensek újrafeldolgozását, valamint a szervizmunkatársak szakképzését és oktatását.

Bányászat termékprogram

A bányászat szakterület külszíni műveléshez gyárt nagy teljesítményű bányagépeket.

Gyártási telephelyek

A Liebherr cégcsoport bányászati szakterülete két gyártási helyet működtet.

Colmar (Franciaország)
Newport News (USA)