A komponensek szakterülete

A Liebherr cégcsoport komponensek szakterületének tevékenységeit vezető vállalatként a Liebherr-Component Technologies AG koordinálja, székhelye Bulle (Svájc). A szakterület a mechanikus, hidraulikus és elektromos hajtás- és vezérléstechnika nagy teljesítményű komponenseinek fejlesztésére, tervezésére, gyártására és újrafeldolgozására specializálódott.

A komponensek szakterület nagy gördülőcsapágyai

A komponensek szakterület nagy gördülőcsapágyai

A komponensek szakterület nagy gördülőcsapágyai
A nagy gördülőcsapágyak a Liebherr komponensek szakterülete termékprogramjának részét képezik. Gyártásuk Biberach (Németország) és Monterrey (Mexikó) telephelyeken történik és 400-tól 6000 mm átmérőig kaphatók. Az alkalmazási területek sokrétűek. A szélerőművekben például a rotorlapátok állításához és a gépház szélirányának megfelelő utánvezetéséhez használják a nagy gördülőcsapágyakat.

Sokoldalú termékprogram

A terjedelmes program dízel- és gázmotorokat, motorvezérlőket, axiális dugattyús szivattyúkat és motorokat, hidraulikus hengereket, nagy gördülőcsapágyakat, hajtóműveket és kötélcsörlőket, kapcsolóberendezéseket, elektronikai és teljesítményelektronikai komponenseket, valamint szoftvereket tartalmaz. A kiváló minőségű komponenseket darukban és földmunkagépekben, a bányászati iparban, tengerészeti alkalmazásokban, szélerőművekben, a járműtechnikában és a légi közlekedésben, illetve a közlekedési technikában használják. A Liebherr cégcsoport más termékszektorainak szinergiaeffektusai is felhasználásra kerülnek a folyamatos technológiai továbbfejlesztés ösztönzésére.

Ügyfélközeli fejlesztés

A nagy gyártási mélységnek és a modernebb és rugalmasabb gyártóberendezések alkalmazásának köszönhetően a Liebherr testreszabott megoldásokat képes kínálni ügyfeleinek. Minden komponens kialakítása egyéni kívánságok és követelmények szerint történik – az ötlettől a fejlesztésen, gyártáson és üzembe helyezésen keresztül a sorozatgyártásig. A hajtáslánc mechanikus és hidraulikus komponenseihez a Liebherr egy specializált üzemben különböző fokozatokban újrafeldolgozást kínál.

Gyártási helyek és értékesítés az egész világon

A Liebherr a komponensek fejlesztését és gyártását összesen tíz telephelyen végzi. Ezek: Biberach an der Riß, Deggendorf, Ettlingen, Kirchdorf an der Iller és Lindau (mind Németország), Bulle (Svájc), Colmar (Franciaország), Talien (Kína), Monterrey (Mexikó) és Guaratinguetá (Brazília). A Liebherr cégcsoporton kívüli ügyfelek számára ezen termékek értékesítéséért és szervizeléséért a Liebherr-Components AG felel, székhelye: Nussbaumen (Svájc). Ebben támogatják a többi országban levő kereskedelmi kirendeltségek és kereskedők is.

A komponensek szakterület termékei

A komponensek szakterület gazdag termékprogramot kínál a legkülönfélébb alkalmazási területekhez.

Gyártási telephelyek

A komponensek szakterület világszerte tíz telephelyen működtet gyártási helyeket.

Biberach an der Riß (Németország)
Bulle (Svájc)
Colmar (Franciaország)
Talien (Kína)
Deggendorf (Németország)
Ettlingen (Németország)
Guaratinguetá (Brazília)
Kirchdorf an der Iller (Németország)
Lindau (Németország)
Monterrey (Mexikó)