Széles kitekintéssel a jövőre

A Liebherr cégcsoport stratégiailag kiválasztott telephelyekbe, műszaki fejlesztésbe és modern infrastruktúrába ruház be annak érdekében, hogy nemzetközi viszonylatban is helyt tudjon állni a jövőben. A harmadik generáció vezetői szintbe való bevonása biztosítja a független családi vállalkozásként való fennmaradást.

Dolgozók Colmarban (Franciaország) a Liebherr legnagyobb bányászati kotrógépe előtt

Dolgozók Colmarban (Franciaország) a Liebherr legnagyobb bányászati kotrógépe előtt

2011 Saját gyártási hely bányászati kotrógépek számára Colmarban

A Liebherr-Mining Equipment Colmar SAS révén 2011-ben Franciaországban új gyártó- és fejlesztőközpont létesült bányászati kotrógépek számára.

A Liebherr már 1961 óta gyárt Colmarban hidraulikus kotrógépeket földmunkákhoz, alagútépítéshez és ipari átrakodáshoz. Az új gyár külszíni fejtésekben használható nagy hidraulikus kotrógépek fejlesztésére és gyártására, valamint az ehhez tartozó szervizre specializálódott.

A Liebherr Dzerzsinszk (Oroszország) telephelyen több termékszektor számára gyárt.

A Liebherr Dzerzsinszk (Oroszország) telephelyen több termékszektor számára gyárt.

2011 Az első gyártási hely megnyitása Oroszországban

A Liebherr első oroszországi gyártási helye Dzerzsinszk telephellyel nyílt meg. A 120 ha nagyságú ingatlanon földmunkagépekhez és forgó toronydarukhoz való acél szerkezeti egységek, valamint a légiforgalmi ipar repülésvezérlő és működtető rendszerei számára kulcsfontosságú komponensek gyártása történik.

Balról jobbra: Patricia Rüf, Stéfanie Wohlfarth, Sophie Albrecht és Jan Liebherr

Balról jobbra: Patricia Rüf, Stéfanie Wohlfarth, Sophie Albrecht és Jan Liebherr

2012 A Liebherr családi vállalkozás marad

A cégcsoport üzlettársai részvényrészesedéseket ruháznak át gyermekeikre: Jan Liebherr, Stéfanie Wohlfarth, Sophie Albrecht és Patricia Rüf révén belépnek a cégvezetésbe a harmadik generáció első képviselői, és részesedést kapnak a családi vállalkozásból.

A jövőben Dr. h.c. Willi Liebherrel és Dr. h.c. Isolde Liebherrel közösen vezetnek egyes vállalati szektorokat. Családtagként szavatolják, hogy a cégcsoport a jövőben is elválaszthatatlanul összekapcsolódjék a Liebherr névvel.

Keverés, szállítás, szivattyúzás: a Liebherr egy kézből kínálja a betontechnológiát.

Keverés, szállítás, szivattyúzás: a Liebherr egy kézből kínálja a betontechnológiát.

2012 A Liebherr komplett ajánlattevővé válik betontechnológiában

Mobil és helyhez kötött keverőberendezések, betonszállító autók és betonszállító autókhoz való szállítószalagok: a Liebherr több mint 50 éves tapasztalattal rendelkezik a keveréstechnológiában.

2012-ben ez a kínálat a betonszivattyúkkal egészül ki. A Waitzinger Baumaschinen GmbH átvétele révén a Liebherr komplett ajánlattevővé válik a betontechnológia területén. Így javulnak a cégcsoport növekedési esélyei és jobb nemzetközi versenypozíciót foglalhat el ebben a termékszektorban.

2012 Lindenberg gyártási hely átfogó bővítése

A Liebherr-Aerospace a németországi Lindenberg telephelyen nagyszabású bővítésbe kezd. A cél a gyártási kapacitások hosszú távú növelése: az eredetileg 127 000 m² nagyságú gyár az építési munkák 2018-ban esedékes befejezésére több mint 160 000 m²-rel bővül. A gyártóterület ennek során 10 000 m²-rel összesen 65 000 m²-re nő.

2014 Telephelybővítés Bulle-ben

A Liebherr-Machines Bulle SA svájci telephelye 2014-et követően fokozatosan épül ki. Új logisztikai és képzési központ létesül, valamint megtörténik a fejlesztési központ és a gyártóberendezések bővítése is.

A Liebherr új logisztikai központja Dél-Németországban

A Liebherr új logisztikai központja Dél-Németországban

A Liebherr új logisztikai központja Dél-Németországban

2015 Megkezdi működését a központi logisztikai központ

Kirchdorf an der Iller (Dél-Németország) közelében megtörténik a cégcsoport új logisztikai központjának üzembe helyezése. Ez az egész világra kiterjedően szállít pótalkatrészeket a Liebherr földmunkagépek számára.

Hosszú távon ez a telephely további építőgépek pótalkatrész-logisztikáját is át fogja venni.

2015 A BluPerformance új hűtőgépsorozat

Az IFA szakvásáron Berlinben a Liebherr-Hausgeräte a BluPerformance révén hűtő- és fagyasztógépek teljesen új generációját mutatta be. Ezek mind a legjobb, A+++ energiahatékonysági osztályba tartoznak, sőt egyesek még ennél is 20%-kal takarékosabbak. Mivel a hűtési technológia a hátoldal helyett újabban kompakt módon a készülék aljába építve található, rendkívüli módon megnőtt az élelmiszerek tárolófelülete.

Óránkénti 2300 tonna egyedülálló ömlesztettáru-kapacitás: a gigantikus LHM 800 kikötői mobil daru

Óránkénti 2300 tonna egyedülálló ömlesztettáru-kapacitás: a gigantikus LHM 800 kikötői mobil daru

2015 A világ legnagyobb kikötői darujának kiszállítása

Szeptemberben a Liebherr leszállította az első LHM 800 típusú kikötői mobil darut, amely Oroszországban fog működni. Az LHM 800 méretei és teljesítőképessége egyedülállóak, a piacon elérhető összes létező kikötői mobil daruénál nagyobbak.

Az új daru hatalmas, maximum 308 tonnás emelőkapacitással rendelkezik. A konténerrakodó kivitel esetében a gém csuklópontjának magassága több mint 36 m, ami megkönnyíti a nagy terhek kezelését. A 64 m-es gémhossznak köszönhetően az LHM 800 maximum 22 konténersor szélességű hajók hatékony be- és kirakására képes.

A Pactronic® hibrid hajtással a kikötői mobil daru ömlesztett áruból óránként 2300 tonna átrakására képes. Ez abszolút rekord a kikötői mobil daruk területén.

2015 Jövőbemutató vegyesvállalat a Rolls-Royce-szal

A Liebherr-Aerospace és a Rolls-Royce egy 50:50 tulajdoni arányú vegyesvállalatot alapítanak Aerospace Transmission Technologies GmbH néven, Friedrichshafen (Németország) székhellyel. Itt történik majd a Rolls-Royce új tervezésű, előreláthatólag 2025-től használatba kerülő „UltraFan” nagy teljesítményű hajtóműveihez a komponensek gyártása. Egyetlen hajtómű több mint 500 középkategóriás gépkocsi teljesítményénél nagyobb teljesítmény átalakítására képes.

Áttekintés

A Liebherr cégcsoport hatvanöt éves története során stabilan fejlődött. A folyamatos beruházások, az organikus növekedés és a termékprogram stratégiai kiegészítései az eredmény fontos tényezőinek bizonyultak. Sikerült biztosítani a hagyományos piacokon elfoglalt pozíciót és világszerte új növekedési piacok feltárását is. A Liebherr nemzetközi cégcsoportként várja a jövő kihívásait, és ugyanakkor családi vállalkozásként hűséges marad bevált alapelveihez.

A Liebherr cégcsoport alapértékei
A cégalapító portréja