Terjeszkedés és átszervezés

A vállalat történetének harmadik évtizedében sikerül Liebherrnek a tengerentúlra való átugrás. A vállalat Európán kívül is terjeszkedik. Az állandó növekedés következményeként adódik a cégcsoport jövőbeni szervezeti felépítésére vonatkozó kérdés – megkezdődik a váltóállítás a generációváltáshoz.

 • 1974 Értékesítési offenzíva Kanadában

  Az Észak-Amerikában már meglevő vállalatot egy újabb erősíti Kanadában. Burlington, Ontario (Kanada) telephelyen 1974-ben a Liebherr-Canada Ltd. megkezdi a hidraulikus kotrógépek értékesítését.

 • 1974 A Liebherr meghódítja az amerikai piacot

  A Liebherr bővíti elkötelezettségét az amerikai kontinensen és az év februárjában meglapítja a Liebherr Brasil Ltda. céget Guaratinguetá, São Paulo (Brazília) telephellyel. A gyártás súlypontját a hajó-, kikötői és hajógyári daruk jelentik.

 • 1976 Új gyártási helyek Ausztriában

  Az 1970-es évek közepére az ehingeni Liebherr gyár eléri kapacitásának határait. Hans Liebherr a hajódarugyártás Nenzingbe (Ausztria) telepítése mellett dönt. Ezzel párhuzamosan tiroli Telfsben megkezdődik a lánctalpas egyengető- és rakodógépek sorozatgyártása.

 • 1978 Építőgép-komponensek Svájcból

  Bulle telephellyel, Fribourg kantonban (Svájc) történik a Liebherr Machines Bulle SA megalapítása, amely cég építőgépek hajtásaihoz és vezérléseihez gyárt komponenseket. Napjainkban a termékprogram dízel- és gázmotorokból, illetve hidraulikus komponensekből áll.

 • 1980 Lienz – a negyedik telephely Ausztriában

  1980 februárjában újabb gyárnyitást ünnepelnek. Lienzben, Kelet-Tirolban (Ausztria) ettől kezdve hűtő- és fagyasztógépeket gyártanak a dolgozók főleg ipari használatra.

 • 1971–80 Világméretű terjeszkedés

  1970-től fogva van jelen a Liebherr az amerikai kontinensen. Hans Liebherr fontosnak tartja a szervizt és a helyi ügyfelekhez való közelséget, így Newport News, Virginia székhellyel megalapítja a Liebherr-America Inc. céget. Ez a vállalat látja el az észak-amerikai piacot hidraulikus kotrógépekkel, lánctalpas és kerekes rakodógépekkel, és ezen felül a szerszámgépek, anyagmozgatási technológia és légi közlekedési felszerelések területeit is képviseli.

  1974-ben új vállalatok következnek Guaratinguetá (Brazília) és Burlington, Ontario (Kanada) telephelyeken. Európában a vállalat új ausztriai és svájci gyártási helyekkel veszi fel a harcot a növekvő kereslettel.

  1976 A cégcsoport átszervezése

  Hans Liebherr számára a megbízhatóság és a folyamatosság döntő értékek a vállalatvezetésben. Ezért idejekorán megkezdi a váltók átállítását a generációváltás irányába. Az 1970-es évek közepén a cégcsoport két jogilag teljesen független részre oszlik fel: német konszernre, amelynek vezetője a Liebherr-Holding GmbH és egy svájci konszernre, amelynek csúcsvállalata a Liebherr-International AG.

  Az LTM 1025 terepjáró daru országúton és terepen is meggyőzően teljesít.

  Az LTM 1025 terepjáró daru országúton és terepen is meggyőzően teljesít.

  1977 Az első terepjáró daru

  A Liebherr profilját az átszervezés közben is alakítják a műszaki újítások. 1977-ben a vállalat az LTM 1025-tel bemutatja a világ első, közúti és terepi kombinált használatra alkalmas terepjáró mobildaruját. 24 m hosszú teleszkópkarja és 25 tonna teherbírása teljesen új alkalmazási területeket tesznek lehetővé. Az utód LTM 1030 modellel együtt a daru elismerést szerez a terepjáró daru koncepciójának.

  Ez az egész szakma által elismert úttörő teljesítmény növekvő forgalmat és exportot eredményez a következő évekre.