Tények és számok

2020-ban a Liebherr-cégcsoport nem tudta elérni az előző évi rekord teljesítményét A forgalom 10.341 Mio. € volt ami 1.409 Mio. € -val, azaz 12,0 % -al esett vissza a 2019-es évhez képest.

   

A Vállalat alapitásának éve

1949
A Cégcsoport forgalma 2020-ban 10,341 Mio. €
A Cégcsoport beruházásai 2020-ban 605 Mio. €
A Cégcsoport értékcsökkenése 2020-ban 543 Mio. €
Az alkalmazottak száma 2020-ban 47,925
Több mint 140 vállalat  
Több mint 40 gyártó cég  
Áttekintés

Értékesítési teljesítmény régiónként

Az elmúlt pénzügyi évben az egyes régiók értékesítése nagyon eltérő módon alakult. Az Európai Unióban, amely hagyományosan a legerősebb értékesítési régiót képviseli a cégcsoport számára, az értékesítés visszaesett. Ez elsősorban a németországi és franciaországi visszaesésnek tudható be, míg Ausztriában és Lengyelországban az üzleti vállalkozások pozitívan fejlődtek. Csökkent az értékesítés az EU-n kívüli országokban. A vállalatcsoportnak Észak-Amerikában is el kellett fogadnia a visszaeséseket. A Közép- és Dél-Amerika régió jóval az előző év alatt teljesített, akárcsak Afrika, valamint a Közel- és Közép-Kelet. Ázsiában és Óceániában a pénzügyi év stabil volt a cégcsoport számára. Különösen a kínai és ausztráliai kereslet támogatta ezt a fejlődést.

Értékesítés termék szegmensenként

A világpiacon 2019 végére a hátterében már enyhén lassult a növekedési dinamika, a Liebherr még mindig jelentős megrendelésállománnyal zárta az évet, ami még 2020 első negyedévéig folytatódott. A koronapandémia azonban az első negyedév végétől már számos piacon korlátozásokat okozott az üzleti tevékenységekben. Ez hatással volt a cégcsoport eladásaira is. A hűtőszekrények és fagyasztók kivételével az összes termékszegmensben csökkent a forgalom. Az építőipari- és a bányászati gépek forgalma 6848 millió euró volt, ami 10,4% -kal alacsonyabb az előző évinél. Ez magában foglalja a földmunkagépek, ipari átrakó gépek, speciális mélyépítő gépek, mobil- és lánctalpas daruk, toronydaruk, valamint a betontechnika és a bányászati termékeket.

A többi termék szegmens, ideértve a tengeri darukat, az űrkutatási és szállítási rendszereket, a hajtóműtechnikai és az automatizálási rendszereket, a hűtő- és fagyasztószekrényeket, valamint az alkatrészeket és a szállodákat, összesen 3 493 millió euró árbevételt ért el, ami 15% -os visszaesést jelent az előző évhez képest.

We need your consent This chart is provided by Google*. If you load the Google Chart, your data - including your IP address - is transmitted to Google and may be stored and processed by Google inter alia in the USA. We have no influence over further data processing by Google. By clicking on "Accept", you consent to the transmission of data to Google for this Google Chart in accordance with Art. 6 (1) (a) GDPR and at the same time explicitly consent to the transfer of data to the USA in accordance with Art. 49 (1) (a) GDPR. If you no longer wish to consent to each Google Chart individually in the future and wish to be able to load the charts without this blocker, you can also select "Always accept Google Charts" and thereby consent to the associated data transmissions and transfers to Google and to the USA for all other Google Charts which you open on our website in the future. Please note that, in the opinion of the European Court of Justice, there does not currently exist an adequate level of data protection in line with EU standards in the USA, and at present we cannot provide appropriate safeguards to protect your data and offset this shortcoming. Possible risks to you of data transfer to the USA are that access by state authorities cannot be excluded and that your data could be processed for reasons of national security, law enforcement or for other purposes in the public interest of the USA, possibly without you being informed separately and without enforceable rights and effective legal remedies being available to you. You can withdraw consent that you have given at any time with future effect via the settings. For further information, please see our Data Protection Declaration and Google's Privacy Policy. *Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland; Mutterunternehmen: Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA

Alkalmazottak világszerte

A vállalatcsoport 2020 végére világszerte 47 925 embert alkalmazott. Ez azt jelenti, hogy az alkalmazottak száma az eladások jelentős visszaesése ellenére csak 124-el vagy 0,3% -kal csökkent az előző évhez képest. Az alkalmazottak száma emelkedett Európában, valamint Ázsiában és Óceániában. Eközben Észak-Amerikában, Közép- és Dél-Amerikában, Afrikában, valamint a Közel- és Közép-Keleten csökkent a Liebherr alkalmazottak száma.

Éves jelentés 2020

A 2020-as éves jelentésben nem csak a legfontosabb tényeket és számokat találja meg. A Liebherr cégcsoport fontos eseményeket és témákat is bemutat, amelyek az elmúlt évet alakították.

A 2020-as éves jelentéshez
A 2020-as üzleti év

Letöltés

Itt letöltheti a 2020-as éves jelentést PDF-formátumban. Ezen kívül a tények és ábrák című rövid kiadványt is itt töltheti le.