Poikkeuksellista kasvua ja suuria investointeja

Viidennellä vuosikymmenellä yhtiön perustamisen jälkeen konserni kasvaa erittäin dynaamisesti. Laajat investoinnit ja uudet organisaatiorakenteet vahvistavat yhtiön kilpailukykyä kansainvälisellä tasolla.

Painettujen piirilevyjen kokoamista Lindaussa (Saksa)

Painettujen piirilevyjen kokoamista Lindaussa (Saksa)

Painettujen piirilevyjen kokoamista Lindaussa (Saksa)
Elektroniikka on ratkaiseva tekijä monissa Liebherr- tuotteissa. Liebherr tukeutuu konsernin omissa yksiköissä kehitettyyn teknologiaan rakennuskoneiden, kaivoslaitteiden, satamanostureiden, ilma-alusten ja junien ratkaisuissa.

2001 Sähköisen osaamisen yhdistäminen

Liebherr-Elektronik GmbH Lindaussa (Saksa) aloittaa toimintansa. Yritys on moderni osaamiskeskus huipputeknologialla varustettuna, jossa valmistetaan elektroniikkakokoonpanoja ja järjestelmiä mm. rakennuskoneisiin, kaivoslaitteisiin, satamanostureihin, lentokoneisiin ja juniin.

Noin kolmannes henkilöstöstä työskentelee tutkimus- ja kehitysosastolla. Heillä on yksityiskohtaista tietoa sähköisten laitteiden suunnittelusta, ja he ovat erikoistuneet ilmailu- ja teollisuuskäyttöön.

Isolde Liebherr ja Willi Liebherr vuonna 2004 Bauma messuilla Munchenissa

Isolde Liebherr ja Willi Liebherr vuonna 2004 Bauma messuilla Munchenissa

2002 Rakenneuudistusta tuotevalikoiman mukaan

Konsernin aiemmin maakohtainen organisaatiorakenne korvataan tuotealueiden mukaisella rakenteella: tärkeä askel myynnin ja teknologian resurssien lujittamiseksi vahvemmalla tavalla ja tehokkaammalla käyttöönotolla.

Holding- yhtiönä Liebherr-International AG Bullessa (Sveitsi) päättää keskeisistä asioista yritys- ja tuotepolitiikkaa, kehitystä, sekä rahoitus- ja sijoituspolitiikkaa koskien. Tuotedivisioonat toimivat itsenäisinä liiketoimintayksiköinään. Näin varmistetaan, että kukin tuotealue voi toimia räätälöidysti ja kohderyhmän mukaisesti. Lisäksi uutta teknologiaa voi sisällyttää markkinoiden kanssa yhteensopiviin tuotteisiin.

 • 2004 Koneistuskeskukset Intian markkinoille

  Bangaloressa (Intia) avattiin uusi tuotantotehdas vuonna 2004. Liebherr Machine Tools India Pvt. Ltd. vastaa Intian markkinoiden lopullisesta kokoonpanosta ja käyttöönotosta konestuskoneissa ja hoitaa myös myynnin, jakelun ja huollon palvelut.

 • 2004 Uusi tuotantotehdas Kiinassa

  Liebherr avaa uuden maansiirtokoneiden tehtaan Dalianiin, Pohjois-Kiinaan, tästä lähtien telakaivukoneita ja pyöräkuormaajia tuotetaan paikallisille markkinoille Kiinassa.

 • 2005 Satama-, laiva- ja offshore-nostureiden tuotanto Baltiassa

  Liebherr-MCCtec Rostock GmbH avaa Rostockissa (Saksa) tehtaansa tuottamaan satamanostureita, laivanostureita ja offshore- nostureita.

 • 2005 Ilmailujärjestelmät Brasiliassa

  Liebherr Aerospace Brasil Ltda. Perustettiin vuonna 2005 Guaratinguetáan (Brasilia). Se on erikoistunut lennonohjaus- ja käyttöjärjestelmien, ilmankäsittelyjärjestelmien ja lentokoneiden laskeutumistelineiden tarkkuustyöstöön, pintakäsittelyyn ja korkealaatuisten komponenttien kokoamiseen.

 • 2007 Kaupalliset pakastekaapit Malesialle

  Vuodesta 2007 Kluangissa (Malesia), Liebherr Appliances Kluang SDN. BHD. valmistaa jääkaappeja ja pakastimia kaupalliseen käyttöön, esimerkkinä pakastekaapit jäätelöille.

 • 2003-08 Poikkeuksellisen dynaamista kasvua

  Vuosina 2003-2008 yhtymä kasvaa merkittävästi. Yhtymän kokonaisliikevaihto tänä aikana on yli kaksinkertainen ja saavuttaa 8,4 miljardia euroa.

  Samanaikaisesti Liebherr investoi lähes 2,8 miljardia euroa nykyisten kohteidensa laajentamiseen ja monien uusien tuotantolaitosten rakentamiseen.

  Myös myynti- ja palveluorganisaatio laajenee merkittävästi. Ympäri maailman syntyi lähes 12000 uutta työpaikkaa näiden kuuden vuoden aikana.

  Nosturitekniikalla varustettuja päivänvarjoja Etelä-Arabiassa

  Nosturitekniikalla varustettuja päivänvarjoja Etelä-Arabiassa

  Nosturitekniikalla varustettuja päivänvarjoja Etelä-Arabiassa
  Erityisprojektina Liebherr kehittää ja valmistaa kaikkiaan 250 aurinkovarjoa pyhiinvaeltajille Medinaan (Etelä-Arabia). Varjot avataan nosturitekniikan avulla ja ne antavat noin 152 000 m2 varjon kokonaisuudessaan, joka sisältää myös rukousalueen moskeijan edessä. Varjon avaaminen ja sulkeminen tehdään sähkömekaanisen käyttöjärjestelmän avulla. Keskusyksikkö ohjaa ja seuraa jokaisen 250 varjon liikkeitä, ja ne voidaan joko avata tai sulkea kokonaan alle 15 minuutissa.

  2008-09 Suuret varjot Medinaan

  Liebherr-Werk Ehingen GmbH on tilattu toimittamaan suuria päivänvarjoja pyhiinvaelluspaikalle Medinaan, Etelä- Arabiaan.

  Yritys käytti hyväkseen nosturitietämystään kehittäessään yli 15 metrisiä päivänvarjoja. Varmistettaessa, että varjo tekee tehtävänsä, hydraulisen sylinterin täytyy nostaa varjon katto viisi metriä maanpinnan yläpuolelle. Jokainen varjo, joita tuotettiin 250 kappaletta, antaa noin 800 pyhiinvaeltajalle suojan auringolta.

  Liebherrin portaalinostureita Southamptonin satamassa (Iso-Britannia)

  Liebherrin portaalinostureita Southamptonin satamassa (Iso-Britannia)

  2009 Vakaa jopa epävakaina aikoina

  Kansainvälisenä konsernina Liebherr kokee myös maailmanlaajuisen laman ja rahoituskriisien seuraukset. Huolimatta voiton laskusta, pysyy henkilöstön määrä vakaana ja keskeisiä sijoitustoimenpiteitä jatketaan, kuten aikaisemmissa markkinatalouden laskuissa, pystyvät yrityksen tuotevalikoima ja sen läsnäolo eri markkinoilla vakauttamaan koko organisaation. Vain vuotta myöhemmin pystyy konserni kirjaamaan positiivisen, lähes 10 prosentin liikevaihdon.