Keskikokoisesta yrityksestä kansainväliseksi yhtymäksi

20 vuotta yrityksen perustamisen jälkeen Liebherr työllistää noin 6000 henkilöä ympäri maailmaa. Liikevaihto on jatkuvassa nousussa vaihtelevasta markkinataloudesta huolimatta. Liebherr laajentaa ja perustaa uusia liiketoimintayksiköitä.

Colmarissa valmistetulla RT 1000 telakaivukoneella on 20 tonnin käyttöpaino.

Colmarissa valmistetulla RT 1000 telakaivukoneella on 20 tonnin käyttöpaino.

1961 Ranskan ensimmäinen toimipiste

1950- luvun lopulla Liebherr laajentaa Irlannin, Etelä-Afrikan ja Itävallan yrityksiään maiden rajojen ulkopuolelle.

Liebherr valitsee Colmarin Ranskan Elsassissa uuden telakaivukoneiden tuotantopaikaksi. Tämä keskeinen sijainti Euroopassa on ihanteellinen koneiden kuljetukseen ja loistava tilaisuus päästä mukaan paikallisille markkinoille.

Suuria koneita suuriin tehtäviin

Vuoden 1961 jälkeen Colmarin toimipiste kehittyy nopeasti. Kaivukoneteollisuuden laajentuessa koneiden suunnittelua ja teknologiaa parannetaan ja Ranskan tehtaasta tulee merkittävä teknologiaan erikoistuneiden telakaivukoneiden valmistaja. Erikoistuminen johtaa uusille liiketoiminta-alueille, kuten kaivoskaivukoneisiin, joita aletaan rakentaa vain kymmenen vuotta myöhemmin.

Prof. Dr. Weyres palkitsee Hans Liebherrin kunniatohtorin arvonimellä Aachenin teknillisessä yliopistossa.

Prof. Dr. Weyres palkitsee Hans Liebherrin kunniatohtorin arvonimellä Aachenin teknillisessä yliopistossa.

Hans Liebherristä kunniatohtori

Yli 30 torninosturipatenttia, noin 20 hydraulikaivukoneille ja yli tusinan verran betonisekoittimille – monilla maailman työmailla työt yksinkertaistuvat Liebherrin innovaatioiden ansiosta.

Hans Liebherr on kuuluisa niin yrityksestään, kuin teknologisista saavutuksistaankin. Aachenin teknillinen yliopisto on myöntänyt hänelle kunniatohtorin arvonimen.

1968 Positiivinen tase kahden vuosikymmenen kasvun jälkeen

1960- luvun jälkipuoliskolla Liebherr jatkaa menestyksen rakentamista ajoittaisesta lamasta huolimatta. 20. Toimintavuoden saldo: 400 miljoonan Saksan markan liikevaihto ja 6000 työntekijää ympäri maailmaa. Liebherr on menestyksekkäästi vakiintunut uraauurtavana rakennuskoneiden valmistajana ja hankkinut uusia liiketoiminta-alueita monilla teollisuuden aloilla.

Alku Liebherr mobiilinostureiden tarinalle: AK 40 voi nostaa jopa kuusi tonnia.

Alku Liebherr mobiilinostureiden tarinalle: AK 40 voi nostaa jopa kuusi tonnia.

1969 Ehingenistä koko laajaan maailmaan

Liebherr laajenee niin Saksassa kuin sen ulkopuolellakin. Vuonna 1969 perustetaan Liebherr-Werk Ehingen GmbH, jonka myötä se kehittyy johtavaksi ajoneuvonostureiden ja telanostureiden valmistajaksi. Vaikeista kilpailuolosuhteista huolimatta Liebherrin tilauskirjat täyttyvät kokonaan seuraavien vuosien aikana, vienti nostaa vauhtia. Tutkimus- ja kehitysosasto panostaa menestyksekkääseen laajenemiseen. Niin kuorma-autonostureiden, kuin laiva- ja satamanostureidenkin parissa insinöörit panostavat huolelliseen työskentelyyn löytääkseen uusia mahdollisuuksia käyttöönottoon ja yhä kasvavaan hyötykuormaan.