С визия за бъдещето

За да може да се утвърждава в международен мащаб и в бъдеще, фирмената група Либхер инвестира в стратегически подбрани местоположения, технологично усъвършенстване и модерна инфраструктура. Навлизането на третото поколение в ръководното ниво гарантира по-нататъшното съществуване като семейно предприятие.

Служителите в Колмар (Франция) пред най-големия багер за минната индустрия на Либхер

Служителите в Колмар (Франция) пред най-големия багер за минната индустрия на Либхер

2011 г. Собствено производствено предприятие за багери за минната индустрия в Колмар

С дружеството Liebherr-Mining Equipment Colmar SAS през 2011 г. във Франция се основава нов производствен и развоен център за багери за минната индустрия.

Още през 1961 г. в Колмар Либхер произвежда хидравлични багери за земекопно-транспортни работи, строителство на тунели и индустриално претоварване на товари. Новият завод се специализира в областта на разработката и производството на големи хидравлични багери за открития добив на полезни изкопаеми, както и за свързаното с него обслужване.

В град Дзержинск (Русия) Либхер произвежда продукти за множество продуктови области.

В град Дзержинск (Русия) Либхер произвежда продукти за множество продуктови области.

2011 г. Откриване на първото производствено предприятие в Русия

Първото производствено предприятие на Либхер в Русия е открито в Дзержинск. В разположения на площ от 120 ha завод се произвеждат стоманени конструктивни групи за земекопно-транспортни машини и въртящи се кулокранове, както и ключови компоненти за системите за управление на полетите и на командните системи за авиационната индустрия.

От ляво надясно: Патриция Рюф, Щефани Волфарт, Софи Албрехт и Ян Либхер

От ляво надясно: Патриция Рюф, Щефани Волфарт, Софи Албрехт и Ян Либхер

2012 г. Либхер остава семейно предприятие

Акционерите от фирмената група прехвърлят своите акции на децата си: Ян Либхер, Щефани Волфарт, Софи Албрехт и Патриция Рюф са първите представители на третото поколение във фирменото ръководство и получават дялове в семейното предприятие.

Заедно с д-р х.к. Вили Либхер и д-р х.к. Изолде Либхер в бъдеще те ще ръководят отделни подразделения на предприятието. Като членове на семейството те гарантират, че фирмената група и в бъдеще ще остане неразривно свързана с името Либхер.

Смесване, транспортиране, изпомпване: Либхер предлага техника за бетон от една ръка.

Смесване, транспортиране, изпомпване: Либхер предлага техника за бетон от една ръка.

2012 г. Либхер става комплексен доставчик на техника за бетон

Мобилни и стационарни бетоносмесителни съоръжения, автобетоносмесители и лентови транспортьори: Либхер притежава над 50-годишен опит в областта на бетоносмесителната техника.

През 2012 г. това портфолио се разширява с бетонови помпи. С придобиването на дружеството Waitzinger Baumaschinen GmbH Либхер се превръща в комплексен доставчик на техника за бетон. Така фирмената група увеличава своите шансове за растеж и подобрява международната си конкурентоспособност в тази производствена област.

2012 г. Мащабно разширяване на производственото предприятие в Линденберг

В германския град Линденберг дружеството Liebherr-Aerospace започва мащабно разширяване. Целта е дългосрочно увеличаване на производствените капацитети: заводът с първоначална площ от 127 000 m² след края на строителните работи през 2018 г. ще се простира на площ от над 160 000 m². При това производствената площ ще се увеличи с 10 000 m² на общо 65 000 m².

2014 г. Разширяване на завода в Буле

Производствената база на дружеството Liebherr-Machines Bulle SA в Швейцария се разширява постепенно от 2014 г. Това включва строителството на нов логистичен и учебен център, както и разширяването на развойния център и на производствените съоръжения.

Новият логистичен център на Либхер в Южна Германия

Новият логистичен център на Либхер в Южна Германия

Новият логистичен център на Либхер в Южна Германия

2015 г. Започва работата на централния логистичен център

В близост до град Кирхдорф ан дер Илер (Южна Германия) започва работата си новият логистичен център на фирмената група. Той доставя резервни части за земекопно-транспортните машини на Либхер в целия свят.

В дългосрочен план на това място трябва да се премести и логистиката на резервни части за други строителни машини.

2015 г. Новата серия хладилници BluPerformance

На специализирания международен панаир за потребителска електроника IFA в Берлин с уредите от серията BluPerformance дружеството Liebherr-Hausgeräte представя изцяло ново поколение хладилници и фризери. Всички те са от най-добрия енергиен клас A+++, а някои от тях са дори с още 20% по-икономични. Пространството за съхранение на хранителните продукти се увеличава значително, тъй като охладителната технология вместо на задната страна вече е интегрирана компактно в цокъла на уреда.

Единствен по рода си капацитет в областта на претоварването на насипни товари от 2 300 тона на час: гигантският пристанищен мобилен кран LHM 800

Единствен по рода си капацитет в областта на претоварването на насипни товари от 2 300 тона на час: гигантският пристанищен мобилен кран LHM 800

2015 г. Доставка на най-големия пристанищен мобилен кран на света

През септември Либхер доставя в Русия първия пристанищен мобилен кран LHM 800. Размерите и мощността на крана LHM 800 са единствени по рода си и превъзхождат всички съществуващи на пазара модели пристанищни мобилни кранове.

DeНовият кран притежава огромен капацитет на товароподемност от до 308 тона. В оборудването за претоварване на контейнери мястото на шарнирното съединение на стрелата е на над 36 м, което улеснява обслужването на големи товари. Благодарение на дължината на стрелата от 64 м кранът LHM 800 може да натоварва и разтоварва ефективно кораби с широчина от до 22 реда контейнери.

Пристанищният мобилен кран с хибридно задвижване Pactronic® има производителност при претоварването на насипни товари от до 2 300 тона на час. Един абсолютен рекорд в сектора на пристанищните мобилни кранове.

2015 г. Перспективно съвместно предприятие с Rolls-Royce

Liebherr-Aerospace и Rolls-Royce основават съвместно предприятие с равно дялово участие 50:50 с името Aerospace Transmission Technologies GmbH със седалище в град Фридрисхафен (Германия). В бъдеще то ще произвежда компоненти за мощния редуктор за новия двигател „UltraFan“ на Rolls-Royce, който вероятно ще започне да се използва от 2025 г. Един-единствен редуктор може да реализира мощност, отговаряща на мощността на над 500 автомобила от среден клас.

Перспектива

По време на своята над шестдесет и пет годишна история фирмената група Либхер бележи стабилен растеж. Съществени фактори за успеха й са направените дългосрочни инвестиции, органичният ръст и стратегическите допълнения на продуктовата програма. Осигурено е позиционирането на традиционните пазари и се разработват нови перспективни пазари в целия свят. Като международна фирмена група Либхер ще се изправя пред бъдещите предизвикателства, оставайки вярна при това на своите изпитани принципи като семейно предприятие.

Основните ценности на фирмената група Либхер
Портрет на основателя на фирмата