29.01.2016
Grupul Liebherr înregistrează vânzări record de 9,2 miliarde € în anul financiar 2015

Liebherr la Bauma, în München, Germania (2013)

Liebherr la Bauma, în München, Germania (2013)

Liebherr la Bauma, în München, Germania (2013)

Anul trecut, Liebherr a înregistrat o creştere atât în sectorul utilajelor de construcţii şi miniere, cât şi în sectorul macaralelor maritime, al sistemelor aerospaţiale şi de transport, al maşinilor-unelte şi al sistemelor de automatizare, al aparatelor de uz casnic, al componentelor şi cel hotelier. Veniturile din domeniul utilajelor pentru construcţii şi echipamentelor miniere au crescut cu 337 milioane € sau cu 6,4% la 5.631 milioane €. Acest sector include echipamente terasiere, miniere, macarale mobile, macarale turn şi tehnologia betonului. Veniturile din alte segmente decât utilajele pentru construcţii şi echipamentele miniere au crescut cu 88 milioane € sau cu 2,5% la 3.617 milioane €. Cu un total de peste 9,2 miliarde €, Liebherr a înregistrat cele mai mari venituri din vânzări din istoria companiei.

Evoluţia cifrei de afaceri a fost foarte diferită în diversele regiuni. Vânzările au scăzut în Europa de Est şi pe continentul african, dar s-au înregistrat creşteri în Orientul Mijlociu, Orientul Îndepărtat, Australia şi America. În Europa de Vest – cea mai importantă regiune a companiei Liebherr în ceea ce priveşte vânzările – veniturile au fost în mare parte neschimbate faţă de anul precedent.

Numărul angajaţilor Grupului a crescut din nou anul trecut. La finele anului, Liebherr avea aproximativ 42.000 de angajaţi. Aceasta înseamnă o creştere anuală de 1.080.

Investiţiile în unităţile de producţie şi în reţeaua mondială de vânzări şi servicii sunt extrem de importante pentru Grup. Anul trecut s-au efectuat investiţii substanţiale în valoare totală de 746 milioane €.

Fondul Monetar Internaţional se aşteaptă la o creştere ceva mai accelerată a economiei globale în anul curent faţă de 2015. Grupul Liebherr estimează o creştere moderată a cifrei de afaceri. Sunt previzionate creşteri în cele mai multe sectoare de producţie. Grupul speră să beneficieze de un impuls pozitiv în urma târgului Bauma, cel mai important târg internaţional pentru utilaje de construcţii, care va avea loc în München, Germania, în aprilie 2016.

Cifrele finale pentru 2015 vor fi anunţate de Grupul Liebherr odată cu publicarea Raportului Anual din iunie 2016. Cifrele indicate în acest articol se bazează pe previziunile din noiembrie 2015.

Inapoi la pagina precedenta